Prvostepena presuda Osnovnog suda

Savjet RTCG nezakonito smijenio Kadiju

Savjet Radio-televizije Crne Gore (RTCG) nezakonito je smijenio u junu prošle godine generalnu direktoricu Javnog servisa Andrijanu Kadiju, javila je Televizija Crne Gore.
Objavljeno: 25. 04. 2019 - 15:36 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tako glasi prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Biljane Krgović koju je donijela danas, na koju strane u postupku imaju pravo žalbe Višem sudu.

Sutkinja Krgović je odluku o razrješenju poništila kao nezakonitu.

Kadija nema mogućnost da se vrati na funkciju generalne direktorice, jer je u međuvremenu na tu poziciju izabran Božidar Šundić, ali će imati pravo da traži naknadu štete.

Takođe, danas je i sudija Radovan Vlaović donio presudu da je nezakonito smijenjen i urednik Prvog programa Aleksandar Mirković.

Komentari: 3

I...

25. 04. 2019 - 16:28

Što ćemo sad? Nezakonito razriješeni ili smijenjeni Kadija, Mićunović, Mirković, Vukčević, Đurović... i na njihova mjesta nezakonito postavljena druga lica. I nikome ništa. Nema odgovornosti, satisfakcije, ali je zato partijski posao odrađen. Pa u pravu su ovi iz pokreta "Odupri se", samo što treba da "lete" svi, a ne samo Šundić.
Mimo, što se radi?

25. 04. 2019 - 17:45

Trebalo bi da štetu nadoknade članovi Savjeta RTCG koji su tražili Kadijinu smjenu, a ne da svaku nezakonitu odluku plaćaju gradjani. Oće li neko odgovarati za ovo?
Podgoričanin

25. 04. 2019 - 20:23

Prije Kadije nezakonito smijenjen Vojvodić,Đurđić,....pa nikom ništa.Znači Kadija došla nezakonito na mjesto gen.direktora.Sada se priča ponavlja.I sve u krug.Interesantno je da NVO sektor se živ nije čuo kod nezakonite smjene Vojvodića,ali je bila zaklušujuća buka kada je smijenjena Kadija.Ovo sve govori o našim moralnim vrlinama (Ćalović,Đurović,Muk,Uljarević,onaj Vuković novinar koji je visio ispred RTCG da brani Kadiju,ali ne i Vojvodića,Vojičića,...),itd. Smiješni su naši društveni i moralni kriterijumi,a stalno pričamo o pravdi,demokratiji,apolitičnosti,...Ko više vjeruje ovima koje nabrojih?
Novi komentar