Pijani kum izazvao horor nesreću u kojoj su poginuli otac i dva sina

Miroslav Jovanović (37) iz Krčedina i njegovi sinovi Marko (19) i Miloš (17), obojica iz Starih Banovaca, poginuli su juče oko tri sata u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Putincima kod Rume, kada su se vraćali sa Markove vjeridbe!
Objavljeno: 25. 04. 2019 - 23:16 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema prvim rezultatima istrage, nesreću je izazvao njihov kum Zoran Jovanović (45) iz Golubinaca, koji je upravljao "reno lagunom" u kojoj su se nalazili i koji je u tom momentu imao više od 1,2 promila alkohola u krvi.

Vozač Jovanović je u udesu teško povrijeđen. Povrede opasne po život zadobio je i Novica Pavlović (16) iz Golubinaca, drug stradalih mladića, dok je Angelina Nikolić (27) iz Nikinica, Miroslavljeva druga supruga, teško povrijeđena. Aleksandar Dimić (21) iz Golubinaca, sin vozača Zorana Jovanovića, prošao je najbolje - u nesreći je lakše povrijeđen.

Kobna proslava

Otac i sinovi Jovanović preksinoć su otišli u Donje Petrovce, gdje je Marko zaprosio devojku Klaudiju J. Odvezao ih je kum Zoran Jovanović u svojoj "reno laguni". Slavlju su prisustvovali brojni rođaci i prijatelji nesuđenih mladenaca, atmosfera je bila opuštena, veselili su se i pili. O tome svjedoči i snimak na društvenim mrežama, koji je objavio upravo vozač Zoran Jovanović nekoliko sati prije tragedije.

Mladoženjina rodbina se oko 1.30 sati uputila kućama.

U automobilu "reno laguna", kako saznaje blic, pored vozača bilo još šest putnika. Naime, na suvozačevom mjestu sjedio je sin vozača Aleksandar Dimić, dok su na zadnjem sedištu bili otac i sinovi Jovanović. Njima u krilu sjedili su Angelina Nikolić i tinejdžer Novica Pavlović. Tik iza njih, u drugom automobilu, bili su Miroslavljev brat i dvoje rođaka.

Divljačka vožnja

Prema saznanjima "Blica", nadomak Putinaca, Zoran Jovanović je iznenada počeo divljački da vozi, pretičući automobil u kojem su se nalazi rođaci budućeg mladoženje. U jednom momentu, iz još neutvrđenog razloga, izgubio je kontrolu nad volanom i "reno laguna" je sletjela sa puta.

- Kolikom brzinom je udarila u banderu, svjedoči to da je stub prepolovljen. Bandera je pala, a "reno" se okretao, udario u drugi stub, a zatim u drvo. Tek kada je udario u drvo, zaustavio se - rekao je sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Prilikom udaranja u stubove, a zatim i u drvo, automobil je smrskan. Tada su se otvorila i vrata pored zadnjeg sjedišta, pa su noge Marka Jovanovića ostale priklještene. Kroz zadnje staklo, prilikom prevrtanja i udaranja, ispala je Angelina Nikolić, koja je kao i Marko sjedila na zadnjem sedištu. Miroslav i njegov mlađi sin su odmah preminuli od zadobijenih povreda u udesu.

Tijela na putu

- Odjeknulo je kao eksplozija. Svi mi iz okolnih kuća istrčali smo da vidimo šta se desilo. Jedna žena je nepomično ležala na putu. Komšinica je odmah iznijela ćebe i pokrila je. Bilo je grozno - ispričala je mještanka Hatidža Cvjetićanin, koja živi blizu mjesta tragedije.

Ubrzo su došla i prva kola Hitne pomoći, ali su ljekari nažalost mogli samo da konstatuju smrt Miroslava Jovanovića i njegovog mlađeg sina Mirka.

- Za to vrijeme Marko je glasno jaukao, jer su mu noge bile priklještene vratima. Došla su i druga, pa treća kola Hitne pomoći da prevezu povrijeđene, ali nesrećnog Marka tek su oslobodili vatrogasci, koji su isjekli vrata. Nažalost, na putu ka bolnici i on je preminuo - naveo je naš izvor iz istrage.

Posle obavljenog uviđaja i svih vještačenja, očekuje se da protiv vozača bude podnijeta prijava zbog ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja.

Bore se za život tinejdžera

Medicinska pomoć je pružena povrijeđenima ubrzo nakon nesreće. Smrtni ishod se, međutim, nije mogao izbjeći u tri slučaja, a ljekari su konstatovali da najteže povrede ima najmlađi putnik "reno lagune".

U pitanju je Novica Pavlović (16), tinejdžer koji je sjedio na zadnjem sedištu i čije su povrede opasne po život.

Komentari: 1

CRNOGORAC

26. 04. 2019 - 06:41

CIGANSKA POSLA.
Novi komentar