Demokrate cirkularnim pismom zvanično obavijestile lidere opozicije da prekidaju svaku saradnju sa Socijaldemokratskom partijom

Kraj opozicionog jedinstva i Sporazuma za budućnost

- Demokratska Crna Gora zvanično je juče obavijestila lidere opozionih partija i predstavnike pokreta „Odupri se“ da prekida svaki vid saradnje sa Krivokapićevom Socijaldemokratskom partijom. 
Objavljeno: 26. 04. 2019 - 07:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

U cirkularnoj poruci koju je uputio generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović navodi se da Demokrate neće prisustvovati narednom sastanku lidera opozicije i pokreta „Odupri se“ ukoliko bude pozvan bilo ko iz SDP-a. 

- Poštovani lideri opozicionih partija i predstavnici pokreta „Odupri se“, obavještavam Vas da činom rušenja vlasti u Kotoru prestaje saradnja Demokrata i Socijaldemokratske partije, te molim narednog domaćina okupljanja da na sastanak ne poziva predstavnike Demokrata, ukoliko na sastanak pozove predstavnike SDP-a, naveo je u poruci Bogdanović u koju je Pobjeda imala uvid. 

Bogdanović je cirkularnu poruku uputio liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću, Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću iz DF-a, Goranu Daniloviću iz Ujedinjene Crne Gore, Janku Vučiniću iz Radničke partije, Miodragu Lekiću iz Demosa, Vladimiru Joković iz SNP-a, kao i Džemalu Peroviću iz pokreta „Odupri se“. Iz pokreta „Odupri se“ u srijedu je saopšteno da je SDP sama sebe isključila iz ,,Sporazuma o budućnosti“. 

Više izvora Pobjede iz vrha opozicije kazalo je da su poruku Demokratske Crne Gore doživjeli kao direktnu posljedicu smjene predsjednika opštine Kotor iz Demokrata Vladimira Jokića.

 - Aleksa Bečić je još na sastanku u Nikšiću saopštio, ukoliko SDP sa DPS-om smijeni Vladimira Jokića, da za njih više ne postoji niti ih obavezuje „Sporazum za budućnost“ i da će u tom slučaju najvjerovatnije raspisati vanredne izbore u Kotoru, rekao je izvor Pobjede koji je prisustvovao sastanku. Bečić je na protestu u Kotoru koji je organizovan neposredno prije smjene djelimično potvrdio taj stav, saopštivši „da je rušenje Jokića i opozicione vlasti u Kotoru rušenje jedinstva opozicije i sporazuma o budućnosti“. 

- Zato je sazrelo vrijeme da se radi na formiranju bloka koji ne obuhvata DPS, ali ni njihove satelite, pomagače i izdajnike opozicionih birača. DPS je u stanju grogiranog boksera, ali da bi im zadali završni udarac, moramo ići dalje samo sa iskrenim, poštenim i istinskim partnerima, odnosno stvarnim protivnicima DPS-a, kriminalaca i tajkuna, rekao je Bečić. Opozicija se potpisom na „Sporazum za budućnost“ obavezala na jedinstveno djelovanje, da neće imati bilo kakvu saradnju sa DPS-om, ali i da neće učestvovati ni na jednim izborima, lokalnim, državnim i predsjedničkim, koji budu zakazani prije ispunjenja osnovnog zadatka vlade građanskog jedinstva. 

Demokrate su kao glavnog krivca za smjenu Jokića i kraj opozicionog jedinstva označili upravo Ranka Krivokapića, a kao krunski dokaz ponudili fotografiju, koja je nastala ispred hotela „Vardar“, na kojoj se vidi, kako tvrde Demokrate, da Jokićevu smjenu nazdravljaju zajedno funkcioneri DPS-a i SDP-a. 

- Tena Božović, odbornica SDP-a i nevjenčana supruga Ranka Krivokapića – pokretač inicijative za smjenu Jokića, Bruna Lončarević, odbornica SDP-a, Srđan Dragomanović, funkcioner DPS-a, navele su Demokrate na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Filipović: Jokić angažovao kriminalce, barem „Delije“ neće više orgijati na bedemima

U polemiku o smjeni Jokića uključio se i bivši funkcioner SDP-a i bivši potpredsjednik opštine Budva Ljubo Filipović, koji je saopštio da je podrška bivšem čelniku Kotora smiješna i opasna. 

- Dajte ljudi, čovjek je zaposlio rodbinu, angažovao ljude iz kriminalnog miljea, zatvarao oči na divlju gradnju bliskih mu ljudi i prosipao populizam. Bar na kotorskim bedemima više neće orgijati Delije sa bakljama i Ivanom Žigon. Ostalo će sve vjerovatno biti isto, napisao je Filipović na Fejsbuku.
 

Komentari: 19

Drimd

26. 04. 2019 - 07:12

Demokrate su samo čekale nešto da sruše opoziciono jedinstvo.
“boys”

26. 04. 2019 - 07:21

Koje bijede, sitne politicke duse koje samo ruse opozicione partije..Sigurno jedan od najsposobnijih politicara od pocetka devedesetih, dosledan na proEU i Prosuverenistickom ali i proreformskom kursu ali i svjestan da bez stvaranja pravednije drzave za sve gradjane ona nema izvjesnu buducnost. Nije problem i neka ode ali je ovo potez odgovornog covjeka a ne moze se reci da je visedecenijski gubitnik kao dobar dio lidera opozicije. Na njega se digla i kuka i motila a kako od strane dps-a tako i od dijela opozicionara koji se tope u samodovoljnosti. Ovdje je URA najmanje dosledna jer je u februaru prijetila rusenjem skupstine u Kotoru i Jokica koji solira i preuzima sve mimo ovog organa. Danas mu spocitava izdaju a lijepo je Demokratama ponudjeno da izaberu novog gradonacelnika. Tuzno je ali danas u opoziciji postoje samo dva ozbiljna politicara sa mjerom i nijedan nema veliku podrsku, Krivokapic i Lekic i to je nesrecna Crna Gora koja ce jos dugo biti utamnicena od “Djukanovica”
seoce

26. 04. 2019 - 08:03

Olinjali političar Lekić ti oozicija!???
Rukfaš

26. 04. 2019 - 07:37

Pametni demagozi. Viđeli omladinci da im ne odgovara da se predstave u realnom formatu. Čim su to učinili prethodnih sedmica rejting im je drastično pao. Procjena je da je bolje ćutati i ići kod građana sa bocom brlje i rahat lokumom.
Goran

26. 04. 2019 - 07:43

ne znam ko ovog becica savjetuje kako da se ponasa, ali ovo urlanje i kristanje lici vise nagovor malog Hitlera. Meni ipak lici na malog Pericu iz viceva- ili kako mali Perica zamislja drzavu. Ne izigravaj velikog vođu nego radi, imas HNovi gdje vladate i gdje je totalni haos od korupcije,zaposljavanja rodaka ,kumova, nerad,samo obecanja, nikakav kadar, itd
@Goran

26. 04. 2019 - 10:25

Ne gledamo sa istih pozicija, ali se nažalost moram sa tobom složiti. Još ću i dodati. Niko nije tako uspješno nije krištanjem i neprijatnim urlanjem (mislim na boju glasa) rašćerao građane kao ona Svakovićka majke i Bečić građane.Nije mi jasno kako to ne vide oni sami ili oni oko njih.
Fahro

26. 04. 2019 - 09:39

Samo kad vidim ko je za stolom na slici odmah mi pada mrak na ocima. Gori,jos gori i najgori.Samo ne vidim onog demagoga koji vice i prijeti dje stigne. U stvari smijeh do suza da ne duljim dalje.Amaterstvo prve klase sa velikom dozom prostakluka kojem i " farma" moze zavidjeti.
Stefo12

26. 04. 2019 - 12:08

Nece da pravi koalicije sa saradnicima dpsa a u tuzima je vlast osnovao sa DUA? Kome maze oci ovaj becic ?
Liberal

26. 04. 2019 - 12:11

Odbija on da saradjuje sa dpsovim drugarima ali eto ura sa kojom je najbliskiji ,se finansira iz dzepa ACA DJUKANOVICA od svih ljudi. Becicune foliraj se vise ,nego objasni zasto si sabotirao proteste 2016te i zasto si cecu dovodio da pjeva na dan protesta ove godine ? Sabotiraj sad sporazum koliko zelis ,raskrinkan si odavno kao novi pajovic. Ranko je za tebe gospodin koji je rekao NE i tebi i dpsu,a jedino ne koje si ti rekao je bilo na referendumu
turbo-lupetanje

26. 04. 2019 - 16:45

Ovo lupetanje se ne moze slusati.
Eto

26. 04. 2019 - 12:14

Dosta je i trajalo
Bar_pamti

26. 04. 2019 - 12:19

Aooo omladinci i petlici protiv veterana ,ne znam sta je zalosnije sto je ranko spao na to da mu becic zabranjuje da sjedi za istm stolom s njim snpom protiv kojeg se ranko borio a od kojeg se becic ocijepio ,ili to sto snp i dalje postoji kao partija
Komita

26. 04. 2019 - 12:20

Kakva ekipa za stolom ,snp ura ucg demos i radnicka,niko cenzus preci ne bi mogao
Leart

26. 04. 2019 - 12:22

Vjeruje li iko da demokratama smeta ranko ? Oni su jedva docekali da poceraju ove parazite od sebe
Roki

26. 04. 2019 - 13:06

Tacno je rekao # Goran, urlicu i kriste. Ona Savkovicka tjera ljude urlikanjem, niko to ne moze da slusa,rastjeraste sve oko sebe,uspori gospođo nismo ovce da nas tjeras, ima mnogo ugodnijih nacina da dodete do cilja, i ja vas djelimicno podrzavam.Niste na livadi !!!
Slavko

26. 04. 2019 - 13:52

Možeš misliti.
Bogu fala, opametili se

26. 04. 2019 - 15:50

Bogu fala da su demokrate dobile pamet!!
ABC

26. 04. 2019 - 20:32

Meni se ne cini.
??????????

26. 04. 2019 - 16:24

Čudi me a bili su ka vazda jedinstveni, ka što oni znau da budu.
Novi komentar