Div iz Sijetla

Softverski gigant na tržištu vrijedi bilion dolara

Microsoft je na tržištu dostigao vrijednost od bilion (hiljadu milijardi) američkih dolara, nakon što je prijavio bolju prodaju i profit.
Objavljeno: 26. 04. 2019 - 15:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Američki softverski gigant time je postao jedan od tri kompanije vrijedne bilion dolara.

Epl je prošlog ljeta postao prva kompanija izlistana na berzi čija je vrijednost veća od bilion dolara, a zatim je to nekoliko mjeseci poslije postao i Amazon.

Prihodi Majkrosofta protekle godine porasli za otprilike jednu trećinu, i to zahvaljujući rastu poslovanja u oblaku (cloud).

Ova kompanija je saopštila kako su njeni prihodi porasli za 14 odsto u četvrtom kvartalu prošle godine, dok je neto profit porastao za 19 odsto.

Prihodi Majkrosofta prošle godine iznosili su 110,4 milijarde dolara. Majkosoft inače ima najraširenije i najraznolikije izvore zarade od svih tehnoloških giganata, a najveći među njima su office proizvodi i cloud usluge, serverski proizvodi te Windows.

Microsoft se već duže vrijeme preusmjerava sa tradicionalnog softverskog poslovanja, koje raste sporije, na cloud usluge i mobilne aplikacije, a sve pod vodstvom izvršnog direktora Satya Nadelle.

Komentari: 0

Novi komentar