Prvi amater na svjetskom prvenstvu

Švercovao cigarete pa izbacio O'Salivena

Amaterski snuker igrač koji je izbacio velikog Ronija O'Salivena sa svjetskog prvenstva u Šefildu u prošlosti se bavio švercom duvana i cigareta.
Objavljeno: 26. 04. 2019 - 15:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Džejms Kejhil, dvadesettrogodišnji amaterski snuker igrač eliminisao je Ronija O'Salivena sa Krusibla u utorak sa 10:8 u frejmovima i tako ispisao istoriju postavši prvi amater koji se kvalifikovao na SP, a samim tim i prvi koji je prošao prvu rundu i to ni manje ni više nego protiv jednog od najvećih u istoriji snukera.

Kako smo to već pisali, Kejlih je u srodstvu sa legendom snukera Stivenom Hendrijem, ali ono što je veoma interesantno je to da je Kejhil 2017. godine uhapšen na mančesterskom aerodromu sa 7.000 pakli cigareta i 61 kilogramom duvana u svom koferu i vrijednost robe je procjenjena na otprilike 20.000 eura.

Za ovaj prekršaj je kažnjen sa 17 nedjelja pritvora, uslovnom kaznom od godinu dana i 150 sati društveno korisnog rada, pošto su ga na takav potez nagovorili drugi snuker igrači u Dubaiju i za tako nešto mu platili 3.000 funti.

Primjera radi, nakon pobjede nad Ronijem O'Salivenom Džejms Kejhil je zaradio desetostruko više novca nego od "pokušaja šverca", pošto je nagrađen sa 30.000 funti i nakon te velike pobjede je kratko izjavio: "Došao sam da osvojim turnir"

Komentari: 0

Novi komentar