Vaskršnja poslanica mitropolita CPC

Mihailo: Riješiti pitanje CPC na pravedan način (VIDEO)

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, čestitao je Vaskrs Crnogorcima u matici, dijaspori i svim hrišćanima.
Objavljeno: 26. 04. 2019 - 16:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mitropolit je u vaskršnjoj poslanici pozvao na obnovu i očuvanje Crnogorske pravoslavne crkve.

"Hristovo vaskrsenje će postati i naš Vaskrs, jer se CPC moli za mnogo stradani crnogorski naroda da se kloni zla i da sa okuplja oko svoje CPC", kazao je Mihailo.

On je opet pozvao crnogorsku vlast da, kako kaže, napokon riješi crnogorsko nacionalno pitanje, na pravedan način.

"Jer je CPC tvorac i temelj crnogorske istorije", poručio je Mihailo.

 

 

Komentari: 8

Saša

26. 04. 2019 - 17:45

Mitropolit CPC koja je kanonski nepriznata,a to je činjenica koju Republika Crna Gora ne može da ignoriše pogotovo što smo kandidati za punopravno članstvo u EU,uporno pokušava da uvuče državu koja je po Ustavu sekularna u u unutrašnja crkvena pitanja kao da je srednji vijek! Svojim izjavama Mihailo samo jača poziciju SPC u Crnoj Gori kao i pred Evropom. Adresa na koju treba da piše je Vaseljenska Crkva ako već ne želi dijalog sa SPC u Beogradu. Smijaće nam se Evropa ako država sebi dozvoli da rešava pitanje izmedju kanonski priznate i nepriznate crkve,pogotovo što to javno komentarišu političari koji se izjašnjavaju kao ateisti! Kako bi država reagovala ako bi Crkva htela da rešava državna pitanja protiv njene volje?Odgovor mislim da znamo.
Vitni Voren

26. 04. 2019 - 18:46

Sale, ne btini ti nasu crnogorsku brigu kad nemas savjesti i dobre volje. Vratili smo Drzavu i vraticemo Crnogorsku crkvu! Upamti to dobro! Da si hriscanin ovo bi ti bilo jasno. Nije jasno jedino posrbicama i Srbima. Vi vasa pitanja rjesavajte u Srbiji a Crna Gora mora imati kapaciteta da Crnogorcima vrati Vrnogorsku pravoslavnu crkvu i crnogorske bogomolje koje su nasi pradjedovi pravili. Bogu ce biti ugodno kad se to desi. Znam. Osjecam. Jer je pred Bogom pravedno. Srecan Uskrs bogoljubnim pravoslavnim hriscanima! Crnogorci ce slaviti kod svojih kuca do SVITANJA! VAKAT JE!
Tara

26. 04. 2019 - 19:57

serbendo,sta pricas ti..crnogorska crkva je starija od vase srbijanske..Drugo,vi ste nas nasilno aneksirali 1918g..i stim ukinuli nasu crnogorsku crkvu.. Nasa Crnogorska crkva je tu..mi idemo samo u nase svetinje..Okupatorska je okupatorska..koju prezirem! Naravno da ce nasa Vlada rijesiti i povratiti nasu svjetlost!
Samo se ti uzdaj u "našu VladU

27. 04. 2019 - 05:32

...koja će riješiti i povratiti "našu svjetlost". Hoće malo morgen. Drugo: Kakva crnogorska i kakva srbijanska crkva? To veze sa vezom nema! SPC je crkva srpskog naroda pravoslavne vjeroispovijesti (ima i drugih vjeroispovijesti) svuda po svijetu. Treće: Ko je nasilno "aneksirao"? Utuvi u glavu da je upravo crnogorska mitropolija bila ta koja je inicirala i svim silama gurala ujedinjenje razjedinjenih srpskih eparhija u tom vremenu. Ona je stvorila modernu SPC. Četvrto; MIslim da nema smisla ni kucati ovo jer admin ne pušta kroz filter postove ove vrste - ali vidjećemo. pozdrav - Maki 80
Definitivno

27. 04. 2019 - 18:54

Pricas gluposti "Samo sr ti nadaj...", to su ozbiljne stvari koje ce Drzava MORATI rijesiti i podrzati. Budi siguran da ce CPC VRATITI SVOJE BOGOMOLJE. CPC je bila AUTOKEFALNA, SAMOSTALNA. Vratili smo Drzavu - vraticemo NASU Crkvu, bez toga NECE MOCI.
L Dabanović

26. 04. 2019 - 20:52

U najteže vjekove,kad su države i narodi Balkana nestajali i ropstva dopadali Bog je pregnuće Crnogorca,da pogibijom brane Časni Krst i Slobodu Zlatnu i pretrpe glad i bolijeti,dava im mahove.Nagradio ih da dovijek žive u svom časno stvorenom narodnom imenu.Pa ako se u crnogorsku državu Crnu Goru poštuje Pravda,Bog i Božja Crkva-vaskrsnuće i ponovo zablistat časno ime crnogorskog naroda-Crnogorac. Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse!
Milo Vujović

26. 04. 2019 - 23:01

Urednici !! Šta je sa Mojim komentarom,Dokle će još u 21.vijeku da se ćuti o Zločinu srbijanskih Okupatora od 1918.g.šta nije tačno u Mom komentaru,dalije Okupatorska ilegalna tzv.sPc u Crnoj Gori Nasilno Uvedena poslije Okupacije 1918.g.ko štiti Okupatorsku ilegalnu tzv.sPc. u Crnoj Gori,Mi znamo a vi? Koja je Otela Sve Naše Hramove i to preko 10.hiljada Kostiju Naše Braće i Sestara,a da za Taj Genocid Nikada Niko Nije Odgovrao,Već Nagrađeni sa Više Hramova po Crnoj Gori i javnom Podrškom Vlasti,za Potvrđivanje Okupacije,Jedinstven Slučaj u Svijetu,i đe Današnja Crna Gora o ovome ćuti,a Naši Slavni Preci Nikada Nijesu Ćutali ili Uzmicali ni prd Kim,Dokle više da Crnogorci ne mogu i Zabranjuje im se da komentarišu Okupatore i Vlast u Sopstvenoj Domovini !!
Alejandro Micunovic

29. 04. 2019 - 13:41

E VIVA CORNGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA! ! ! E VIVA MONTENEGRO! ! ! POZDARV IZ CAKO, ARGENTINA.
Novi komentar