Saopštili iz MUP-a Podgorica

Za lična dokumenta i tokom praznika

Područna jedinica za građanska stanja i lične isprave Ministarstva unutrašnjih poslova radiće i tokom vaskršnjih praznika. Iz te područne jedinice su saopštili da će raditi i 1. i 2. maja, nakon čega bi trebalo da uvedu i produženo radno vrijeme.
Objavljeno: 26. 04. 2019 - 17:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

U područnoj jedinici MUP-a gdje se izdaju lične isprave građanima danas je radna atmosfera. Dok većina građana praznuje, radnici te područne jedinice su na radnim mjestima, iako je Veliki petak.

Ukoliko danas nijeste stigli da predate zahtjev ili da podignete dokumenta, to možete uraditi i u ponedjeljak, ali i tokom prvomajskih praznika.

"Područna jedinica Podgorica tokom predstojećih praznika održaće nesmetan kontinuitet rada i kao uvijek biti u službi građana. Što znači da će rad sa strankama biti od 08 do14 časova 26-og i 29-og aprila, kao i 01. i 02. maja kada će građani moći ostvariti svoja prava iz nadležnosti ove područne jedinice", saopštila je Ranka Jovanović iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Građani s kojima smo razgovarali pozdravljaju odluku MUP-a o radu tokom praznika. Kažu da danas nema velikih gužvi, pa brže i lakše mogu da završavaju obaveze.

Takva odluka MUP-a posebno je obradovala one građane koji studiraju ili rade van Crne Gore.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova najavljuju da će od narednog mjeseca produžiti radno vrijeme.

"Tokom maja očekujemo rad u dvije smjene. Rad sa strankama biće od 08 do 18 časova, o čemu će građani Crne Gore biti blagovremeno obaviješteni", saopštila je ona.

Cilj ovakve odluke je, kako kažu, da komunikacija s građanima bude što kvalitetnija, da se smanje gužve i skrati vrijeme čekanja na šalterima.

"Po preciznim statističkim podacima ove područne jedinice, na dnevnom nivou se pruži između 1500 i 2000 usluga, što primljenih zahtjeva, što izdatih dokumenata", istakla je ona.

Aktuelno radno vrijeme područnih jedinica i filijala za građanska stanja i lične isprave u crnogorskim gradovima je od 7 do 15, dok je rad sa strankama organizovan u periodu od 8 do 14 sati.

Komentari: 0

Novi komentar