Osumnjičeni za krijumčarenje migranata ostaju u ZIKS-u

Šćepanoviću i još osmorici produžen pritvor

Viši sud produžio je pritvor za još dva mjeseca devetorici osumnjičenih koji se terete da su organizovali krijumčarenje migranata preko granice za novčane naknade.
Objavljeno: 01. 05. 2019 - 08:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pritvor je produžen Nemanji Šćepanoviću, Marku Samardžiću, Ivanu Goranoviću, Radosavu Jankoviću, Goranu Mugoši, Darku Novoviću, Nikoli Merdoviću, Darku Alibabiću i Predragu Vlahoviću.

Osim ovih osumnjičenih, pod istragom je još jedanaest osoba: Zilhad Rastoder, Miloš Perišić, Nikola Vujisić, Dražen Cvijović, Milisav Bojanić, Mišo Vojinović, Bogdan Vuletić, Jagoš Jelenić, Ozgen Dogukan, Aleksandar Radošević, Bogdan Vučetić.

Šćepanović je, prema sumnjama istražitelja, početkom jula 2018. godine organizovao kriminalnu grupu koja je djelovala na teritoriji Crne Gore, BiH i Hrvatske.

Osumnjičeni su, prema navodima iz istrage, više puta krijumčarili ljude preko granice Crne Gore u BiH i Hrvatsku, od 12. do 14. jula.

Šćepanović i Samardžić su, kako se sumnja, krijumčarili neutvrđen broj migranata iz Crne Gore u BiH i Hrvatsku i Italiju za 7.600 eura.

Zatim su Mugoša i Šćepanović, kako se sumnja, 15. jula prošle godine nelegalno prevezli sedam stranih državljana iz pograničnog područja u blizini Božaja do Podgorice za 1.100 eura.

Istog dana, sumnja se da su Šćepanović, Samardžić i Ozgen prevezli neutvrđeni broj stranih državljana iz Tirane do Podgorice, pri čemu su nelegalno prešli granicu šumskim putem. Šćepanović, Samardžić i Novović su, kako se sumnja, 18. jula neutvrđeni broj stranih državljana prevezli iz Podgorice do Vilusa, radi daljeg krijumčarenja u BiH.

Samardžić i Šćepanović su, kako se sumnja, od 23. do 27. jula krijumčarili neutvrđeni broj stranih državljana i prevozili do Hrvatske za 5.000 eura.

Goranović, Samardžić i Šćepanović su 18. avgusta, sumnja se, prevozili pet stranih državljana od Bileće do Sarajeva radi krijumčarenja u zemlje EU, za 1.600 eura.

Zatim su, kako Tužilaštvo sumnja, 23. avgusta Šćepanović, Vlahović iz pograničnog područja sa Albanijom prevezli strane državljane do Podgorice radi daljeg krijumčarenja u druge države za 440 eura.

Šćepanović i Vlahović su, takođe, 1. septembra, kako istraga ukazuje, prevezli iz Podgorice do mjesta Petrovići u blizini graničnog prelaza sa BiH neutvrđeni broj stranih državljana radi krijumčarenja u BiH.

Nakon toga su, kako se sumnja, 15. septembra Šćepanović, Alibabić i Mugoša prevezli neutvrđeni broj stranih državljana.

Komentari: 0

Novi komentar