Posvećeni borbi protiv organizovanog kriminala

Nuhodžić: Saradnja u oblasti bezbjednosti učvrstiće prijateljske odnose CG i Azerbejdžana

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić poručio je, na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Ramilom Usubovim, da će saradnja u oblasti bezbjednosti dodatno učvrstiti prijateljske i partnerske odnose Crne Gore i Azerbejdžana.
Objavljeno: 02. 05. 2019 - 16:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

„MUP Crne Gore je snažno posvećen da saradnju sa Republikom Azerbejdžan u borbi protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja narkotika, terorizma i nasilnog ekstremizma dodatno unaprijedi, u cilju brže i efikasnije razmjene informacija“, saopštio je ministar Nuhodžić. 

Ministar unutrašnjih poslova Azerbejdžana Ramil Usubov je naglasio da će saradnja biti poboljšana kroz razmjenu iskustava i eksperata na poslovima koje obavljaju dva ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom razgovora sa šefom Državne migracione službe Republike Azerbejdžan Vusalom Husejnovim saopšteno je da pitanje migracija zahtijeva zajedničko djelovanje, i zemalja na izvorištu migracija i zemalja tranzita ili destinacije migranata. Zajednički je ukazano na značaj usvajanja i primjene međunarodnih standarda, ali i nacionalnih zakona, uz poštovanje vrijednosti humanosti i solidarnosti. 

„Važno je da se sve zemlje u rješavanju pitanja migracija djeluju zajedno i u istinskom partnerstvu, uključujući i borbu protiv trgovine ljudima“, rekao je ministar Nuhodžić. 

Takođe, zaključeno je da je Sporazumom između dvije vlade o readmisiji lica koja su bez dozvole boravka, koji je potpisan 2017. godine u Podgorici, omogućena još bolja međusobna saradnja u suzbijanju ilegalnih migracija.

nuhodzicusubovU srdačnoj i otvorenoj atmosferi sa svim sagovornicima, konstatovano je da kvalitetna i intenzivna saradnja svjedoče o prijateljskim odnosima dvije zemlje, koji su doveli i do realizacije vrijednih infrastrukturnih projekata kao što je turistički kompleks Porto Novi. 

Pozdravljeni su rezultati koje Crna Gora ostvaruje na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu, što predstavlja najbolju preporuku za buduće investicije Azerbejdžana. Posebno je pohvaljen odnos koji Crna Gora ima sa susjedima i ocijenjeno da je integracija u evropske i evroatlantske strukture od izuzetnog značaja za sigurnost i stabilnost Balkana.   
 

Komentari: 0

Novi komentar