Manekenka, Anđela Vukadinović

Na izboru ću ponosno nositi zastavu Crne Gore i govoriti o ljepotama moje zemlje

Prošlogodišnja druga pratilja izbora za Mis Crne Gore, Anđela Vukadinović , predstavljaće našu državu na izboru za "Mis 7 kontinenata" koji se održava u Bodrumu od 6. do 16. maja. Mlada Kotoranka za naš portal priča o tom takmičenju, modelingu u Crnoj Gori, uspjesima koje je do sada postigla, ali i budućim planovima.
Objavljeno: 04. 05. 2019 - 00:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Anđela sebe pronašla na pisti: Iako ima samo 18 godina, Kotoranka Anđela Vukadinović se već par godina bavi modelingom. Još kao djevojčica je posmatrala savršene djevojke koje hodaju pistama, fotografišu se za za najpoznatije modne časopise i sanjarila kako će i ona tako jednoga dana.

 “Interesovanje za modu je počelo još dok sam bila djevojčica.Sebe sam pronašla na pisti i shvatila sam da je to posao u kojem uživam. Manekenstvom sam počela da se bavim sa 15 godina”, objašnjava nam.

Kada je prvi put zakoračila na pistu, shvatila je da je to nešto što je ispunjava i da će se potruditi da ispuni dječije snove. Poslije prve revije, počele su da stižu ponude za poslove, a uspjesi su se ređali.  Učestvovala je u brojnim revijama, među kojima su Fashion week, Fashion connection, kao i snimanje raznih spotova i reklama.

manekenka-1

“Od svega bih izdvojila  prošlogodišnje takmičenje za mis Crne Gore, gdje sam osvojila titulu druge pratilje, bila mis fotogeničnosti i mis interneta. To je za mene bio veliki uspjeh, pa se nadam da ću i na ovom takmičenju biti zadovoljna uspjehom”, ističe.

Na takmičenje je otišla na nagovor majke, a porodica joj je velika podrška. Ovog mjeseca učestvuje na izboru za mis sedam kontinenata, koji se održava u gradu Bodrumu, koji se nalazi u Turskoj.Takmičenje ce trajati od šestog do 16. maja.

manekenka-2

“ Na ovo prestižno takmičenju me šalje Ivana Šćekić iz modne agencije “Top 3 models”. Na izboru cu predstaviti narodnu nošnju i nosiću zastavu Crne Gore koju ću ponosno pokazati, dok budem govorila o ljepotama moje države,a na Fashion Weeku i finalnoj večeri nosiću kreacije poznatog kreatora Lazara Ilića”, navodi.

Objašnjava nam i kako izgledaju pripreme za ovo takmičenje.

“Svaki dan nam je ispunjen različitim aktivnostima poput krstarenja,jahanje konja, a imamo i dan za razmjenu suvenira. Svaka djevojka će dobiti suvenir iz Crne Gore. Nisam imala puno vremena da se spremim, ali su pripreme pri kraju. Nadam se najboljem plasmanu, jer ću predstaviti Crnu Goru na najvišem nivou”, ističe ona.

Nije tačno da manekenke nijesu obrazovane: Anđela do sada nije imala nikakva neprijatna iskustva u ovom poslu. Zna da ima jako puno predrasuda o modelingu, ali misli da su neosnovane.

“Nažalost, stereotipi i predrasude su svuda oko nas. Mnogi kažu za misice i manekenke da nijesu dovoljno obrazovane i inteligentne, što nije tačno. Takođe misle i na svakakve ponude koje možemo dobijati,ali to nije presudno za modeling, jer takvih stvari ima svuda”, objašnjava.

Anđela je jednim dijelom zavoljela ovaj posao i zbog velike strasti koju osjeća prema modi. Loše strane posla još uvijek nije iskusila, ali zna da postoje i spremna je na sve izazove koji je očekuju.

“Iskreno, u ovom poslu sve volim, kamere i poziranje, ali me šetanje po pisti najviše ispunjava. Mogu reći da je jaka konkurencija i teško se izboriti. Ali u svakom poslu put do vrha je trnovit”, navodi.

Anđeli je svaki slobodan trenutak ispunjen. Kada nema revije i fotografisanja, uči i sprema zadatke za školu, a trenira i kik boks. Ovom borilačkom vještinom, osim tijela trenira i um.  Tokom treninga zaboravi na sve loše stvari koje se mogu desiti u toku dana, a nakon njega je zadovoljnija i ispunjenija.

“Treniram tri do četiri puta nedjeljno. Ovaj sport mi pomaže da održim svoju liniju i i ako djeluje kao naporan sport meni je opuštajući i na njega ne gledam kao obavezu”, kaže.

manekenka-3

Od modelinga se u Crnoj Gori ne može živjeti: Iako je tek  zakoračila u svijet modelinga, shvata da se od ovog posla u našoj zemlji ne može živjeti. Ona kao učenica četvrtog razreda gimnazije ne zapostavlja školske obaveze, a ima velike snove i planove za budućnost.

“Nažalost, od modelinga se ne može živjeti u Crnoj Gori ,ali se pruža mogućnost da se ode u inostranstvo i zaradi mnogo više novca. S obzirom da se manekenstvom modeli ne mogu dugo baviti, škola mi je na prvom mjestu. Nakon srednje škole planiram da upišem modni dizajn i da se ujedno bavim modelingom u inostranstvu. Oduvijek sam voljela scenu i svijetla pozornice, pa planiram da nastavim sa ovim da se bavim kao i da u budućnosti kreiram za modele”, zaključuje Vukadinović priču za Portal Analitika.

Komentari: 5

Ubli

04. 05. 2019 - 07:38

Na izboru ću ponosno nositi zastavu Crne Gore i govoriti o ljepotama moje zemlje. Bravo!!! Jedna jedina Crna Gora!! Druge nemamo! Vazda bila!
Lolo

04. 05. 2019 - 07:46

Bravo, sve ti cvjetalo!
Тотo

04. 05. 2019 - 08:36

Majkosvetabogorodice...
dako

04. 05. 2019 - 12:26

Ako si prirodna zaista si slatka.
zaradices

04. 05. 2019 - 12:29

Upisi ti neki drugi fakultet ako ti srednja ide dobro, pusti ti modeling, licno od modelinga nije ni jedna zaradila, bez ako ces da se bavis drugim poslom kao doste tvoje vrsnjakinje.
Novi komentar