Lutkarske scene za đecu

„Ružno pače“ u Dodestu

Predstava „Ružno pače“ (6+), u produkciji Lutkarske scene za đecu Gradskog pozorišta, biće igrana u utorak 7. maja, u 10 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.
Objavljeno: 06. 05. 2019 - 11:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Po tekstu Igora Bojovića, predstavu je režirao Jaroslav Antonjuk. Ovo izvođenje već je rasprodato, a u njemu će uživati mališani iz vrtića „Vukosava Ivanović Mašanović“ iz Bara.

Jedna je od najlјepših priča književnosti za đecu, koju je napisao Hans Kristijan Andersen prije mnogo godina, i dalje je aktuelna. Autor nove književne verzije Igor Bojović na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali s nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti.

Junak priče, Milovan (klovn, glumac) iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva. To je priča o đetetu koje nije prihvaćeno od okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Autor je predstavu posvetio roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga đeteta i svijet koji ga okružuje.

Igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić i Dejan Đonović.

Scenografkinja, kostimografkinja i kreatorka lutaka je Eva Farkašova, kompozitor je Bogdan Szczepanski, prevodilac/dramaturg Zoran Đerić, a asistent reditelja Davor Dragojević.

Komentari: 0

Novi komentar