UEFA takmičenja

Pet klubova dobilo licence, Budućnost odbijena

Fudbalski klubovi Sutjeska, Titograd, Grbalj, Zeta i Lovćen dobili su licence za takmičenja u organizaciji UEFA, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).
Objavljeno: 06. 05. 2019 - 15:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
Pet klubova dobilo licence, Buducnost odbijena
Ilustracija

Komisija za licenciranje klubova FSCG razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA za sezonu 2019/20.

"Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju i dokaze za svih pet kriterijuma – sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski, na osnovu izvještaja eksperata za svaki od kriterijuma pojedinačno", kaže se u saopštenju.

Konstatovano je da je devet klubova apliciralo za UEFA licencu.

Uvidom u dokumentaciju, a na osnovu dokaza o ispunjenosti kriterijuma, Komisija je jednoglasno odlučila da se FK Sutjeska, OFK Titograd, OFK Grbalj, FK Zeta i FK Lovćen izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA.

"Komisija je u prvostepenom postupku odbila zahtjeve FK Budućnost i OFK Petrovac zbog neispunjavanja dijela finansijskih kriterijuma. FK Rudar je odbijen zbog neispunjavanja finansijskih kriterijuma, dok je FK Iskra odbijen zbog neispunjavanja kriterijuma propisanih Pravilnikom o licenciranju", kaže se u saopštenju.

Klubovi koji nisu ispunili propisane kriterijume i koji nisu dobili licence za UEFA takmičenja, kako se navodi, imaju pravo žalbe na odluku prvostepene Komisije.

Komentari: 0

Novi komentar