Sjutra deseti protest pokreta Odupri se

Pokret Odupri se organizovaće sjutra, 7.maja, deseti protest koji će početi u 20 časova ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.
Objavljeno: 06. 05. 2019 - 19:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Jednom su nam poručili da ne znaju ko stoji iza protesta i da “pomamljujemo” narod da izlazi na ulicu. Već smo im odgovorili da nas je na ulicu izvela katastrofalna tridesetogodišnja politika DPS-a i njenih satelita, a da nas zaista pomamljuju nepravda i selektivna pravda, kriminal, korupcija, neučinkovitost državnih institucija i omalovažavajući ton kojim na legitimne zahtjeve građana odgovaraju oni koje mi plaćamo i koji treba da rade za nas”, navode u pokretu.

Poručuju da brane interese građana i države, a vlast interese klike na vlasti.

“Mi smo država, a oni su njeni okupatori! U utorak svi zajedno, iz jedine slobodne institucije – sa Ulice – poručimo karikaturama iz vrha Tužilaštva da želimo nezavistan sudski sistem, kao preduslov za ostvarenje vladavine prava. U uslovima nefunkcionalnih institucija, građani su vrhovni tužilac i sudija – naš glas je najvažniji glas – poručimo im da ne rade svoj posao kako treba i da zbog toga moraju da odu”, ističu u pokretu.

odupri-se

Pozivaju građane da istraju jer, kako kažu, žele odgovornost.

“Želimo pravdu i slobodno sudstvo i tužilaštvo! Želimo državu koja se odnosi jednako prema svima! Jedino se zajednički za nju možemo izboriti. Neka nas pozivaju da sadimo luk – mi ćemo i dalje na ulici sijati sjeme slobode, za ovu i sve buduće generacije”, navode oni.

Jasno poručuju da deseto  okupljanje, kao i svako prethodne, treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno.

“Pozivamo vas da brinete o onima koji stoje ili šetaju pored vas, da ih štitite i čuvate njihovo dostojanstvo. Molimo da se sa posebnim uvažavanjem odnosite prema starijima, osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom. Uvijek možete kontaktirati nekog od redara koji će se kao i svake subote zajedno sa snagama bezbjednosti brinuti da sve protekne u najboljem mogućem redu”, saopšteno je iz pokreta.

Komentari: 4

Nera

06. 05. 2019 - 20:27

Ajde sadite luk tamo.
daki

07. 05. 2019 - 00:27

Znamo ko vas je angažovao i ko vas plaća,isti oni koji to rade i u Beogradu,sve će vam reći Boško obradović-fašista -prije par sedmica bio je na kongresu fašista i nacista Evrope u Veroni-ultradesničari iz svih zemalja okupili su se tamo
pasadjir

07. 05. 2019 - 04:18

Bog vas kleo pogani izrodi sto ce srpska vijera medju nama
Podgorica

07. 05. 2019 - 07:25

Kakvi primitivni komentari!
Novi komentar