Tokom posjete Skoplju

Papa se poklonio pred bistom majke Tereze

Papa Franja, koji boravi u posjeti Sjevernoj Makedoniji, danas se u Skoplju poklonio i pomolio pred spomen bistom Svete majke Tereze.
Objavljeno: 07. 05. 2019 - 11:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Papa je na spomenik Majke Tereze, koja je rođena u Skoplju, ispred muzeja koji je njoj posvećen u centru grada, položio cvijeće u pratnji nekoliko časnih sestara reda koji je ona osnovala.

Poglavar Rimokatoličke crkve u ponedjeljak je doputovao u jednodnevnu posjetu Sjevernoj Makedoniji, a na prijemu dobrodošlice u predsjedničkoj Vili Vodno istakao je važnost mirnog suživota brojnih nacija i religija na ovom prostoru koji se stvara decenijama.

"Ovdje, praktično, različita vjerska pripadnost - pravoslavci, muslimani, katolici, Jevreji i protestanti, kao i etnička pripadnost, Makedonci, Albanci, Srbi, Hrvati i drugi stvaraju jedan mozaik u kojem je svaki kamenčić potreban za originalnost i ljepotu cijelog mozaika", rekao je papa Franja.

On je istakao da su te posebnosti istovremeno od velikog značaja za bržu integraciju sa evropskim zemljama.

"Nadam se da će ta integracija da se pozitivno razvije u cijelom regionu Zapadnog Balkana i da će zajedno sa integracijom da se razvija i poštovanje različitosti i osnovnih prava" rekao je papa, koji će služiti misu na centralnom gradskom trgu.

Među brojnim zastavama zemalja svijeta na trgu u Skoplju ima i zastava Srbije.

Glavni grad Makedonije je zbog posjete pape Franje pod snažnim mjerama obezbjeđenja, a cijelo jutro ga nadleću helikopteri.

Komentari: 0

Novi komentar