Sljedeći protest 21. maja

(VIDEO) Demonstranti zapalili „Luka Kaznića“ ispred zgrade Predsjedništva

Građanski protest pod sloganom „Odupri se – 97.000“, deseti po redu, održan je večeras u Podgorici. Organizatori protesta pozvali su zaposlene u pravosuđu da ne ćute i poručili da pravda u državi mora biti jednaka za sve.
Objavljeno: 07. 05. 2019 - 22:00 Promjenite veličinu teksta: A A A
(VIDEO) Demonstranti zapalili „Luka Kaznica“ ispred zgrade Predsjednistva
Foto: Portal Analitika

Član organizacionog odbora poktera „Odupri se“, Nikola Grdinić, kazao je da su se građani okupili ispred Skupštine jer traže život dostojan čovjeka.

Hoćemo pravdu, a nju je zarobio jedan čovjek, koji drži cijeli sistem u svojim rukama“, istakao je on na skupu kojem je prisustvovalo više stotina građana.

Penzioner Nikola Raković ocijenio je da u Crnoj Gori već 30 godina traje proces tranzicije, koji je, kako je rekao, zapravo proces pljačke.

Predstavnik penzionera, Momo Joksimović, saopštio je da mnogi od onih koji su stvarali ovu državu, danas žive na ivici egzistencije.

Od 250 eura se ne živi, već umire na rate. Život crnogorskih penzionera je tuga i čemer. Sve je veća njihova smrtnost, otvaraju se javne kuhinje, kao da smo u vremenu Drugog svjetskog rata“, smatra on.

Demonstranti su na performansu suđenja osudili „Luka Kaznića“ kaznom uklanjanja iz javnog života. „Kazniću“ su, između ostalog, „sudili“ za „moždani udar na čelnike DF-a i sve građane koji su 16. oktobra 2016. bili onemogućeni da izađu na glasanje“.

Tereti se jer nema desetina podignutih optužnica za mnogobrojna ubistva širom Crne Gore, koja su odnijela i živote slučajnih prolaznika. Tereti se za političku korupciju oličenu u koverti, koja je predata tadašnjem gradonačelniku Podgorice, a koju su vidjeli svi građani, samo ne on“, saopštili su organizatori, dok su tokom čitanja optužnice dizali papire na kojima je pisalo „kriv“.

Organizatori su najavili da će naredni protest biti održan 21. maja.

21:57 Organizatori su saopštili da je večerašnju skup završen i da će sljedeći protest biti održan 21. maja.

21:51 Demonstranti su ispred zgrade Predsjedništva zapalili „Luka Kaznića“.

 

 

0705lukokaznic

0705lukokaznic1

0705lukokaznic2

21:05 Građani su krenuli u protestnu šetnju ranije najavljenom rutom.

20:58 Organizatori izvode performans na bini, u kojem sude „Luku Kazniću (Milivoje Katnić) , „u ime Crne Gore“.

0705milovanmarkovic

Optužuje se za moždani udar na čelnike DF-a i sve građane koji su 16. oktobra 2016. bili onemogućeni da izađu na glasanje. Tereti se jer nema desetina podignutih optužnica za mnogobrojna ubistva širom Crne Gore, koja su odnijela i živote slučajnih prolaznika. Tereti se za političku korupciju oličenu u koverti, koja je predata tadašnjem gradonačelniku Podgorice, a koju su vidjeli svi građani, samo ne on“, naveo je Milovan Marković, iz organizacionog odbora protesta.

Demonstranti su tokom čitanja optužnice dizali papire na kojima je pisalo „kriv“, a Kaznić je „osuđen“ na doživotno uklanjanje iz javnog života.

20:50 Predstavnik penzionera, Momo Joksimović, kaže da mnogi od onih koji su stvarali ovu državu, danas žive na ivici egzistencije.

0705momojoksimovic

Od 250 eura se ne živi, već umire na rate. Život crnogorskih penzionera je tuga i čemer. Sve je veća njihova smrtnost, otvaraju se javne kuhinje, kao da smo u vremenu Drugog svjetskog rata“, smatra on.

Joksimović je poručio da penzioneri zahtijevaju povećanje najnižih primanja, jer, kako je rekao, oko 3.000 njih prima penziju manju od 100 eura.

20:43 Penzioner Nikola Raković ocijenio je da u Crnoj Gori već 30 godina traje proces tranzicije, koji je, kako je rekao, zapravo proces pljačke.

0705nikolarakojevic

Marković i Đukanović treba da podnesu ostavke, jer ne žele da ispoštuju lex specialis i isplate penzije penzionerima KAP-a, već ispituju ustavnost tog zakona. Uradili su sve da taj zakon proglase neustavnim, uz pomoć korumpiranog Ustavnog suda, kupljenog od strane Vlade“, istakao je on.

20:39Milo je prekjuče podržao državni udar u Venecueli, a ovdje se vodi jedan suludi proces za tzv. državni udar, koji je preformulisan kao pokušaj terorizma. Šaljemo danas poruku svim zaposlenima u pravosuđu, da vode računa o svojim karijerama i o svojoj profesiji – nemojte da ćutite“, poručio je Grdinić.

0705nikolagrdinic

20:37 Član organizacionog odbora poktera „Odupri se“, Nikola Grdinić, kazao je da su se građani okupili ispred Skupštine jer traže život dostojan čovjeka.

Hoćemo pravdu, a nju je zarobio jedan čovjek, koji drži cijeli sistem u svojim rukama“, istakao je on.

20:30 Na skupu je, prema procjeni našeg reportera, više stotina ljudi.

20:20 Ispred Skupštine pristigli su lideri Demokrata, Demosa i CrnogorskeAleksa Bečić, Miodrag Lekić i Vladimir Pavićević.

0705protestpodgorica3

19:55 Kako javlja naš reporter s lica mjesta, građani se okupljaju na platou ispred Skupštine Crne Gore.

0705protestpodgorica

Protestna šetnja, kako je najavljeno, krenuće Ulicom slobode, Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića i Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog nazad do zgrade Skupštine.

Iz pokreta „Odupri se“ saopštili su da će se građani okupiti kako bi kako bi još jednom poručili „da je dosta nepravde i da je kontinuiran otpor preduslov za zdrav razum”.

Komentari: 14

Muto mutavi

07. 05. 2019 - 20:16

Ima li 200?
Rašo

07. 05. 2019 - 20:59

Zaludnji posa. Ovu vlast drži na vlast opozicija. Da opozicija nije ovakva kakva je vlast bi možda i bila promijenjena. Ovako sa ovakvom opozicijom koju podržava retrogradni dio stanovništva ova vlast će se održati još dugi niz godina. Neka opozicioni lideri pišu kakav god hoće izborni zakon opet će izgubiti izbore. Jedina mogućnost da pobijede na izborima je da promijene svoju svijest i svijest svog biračkog tijela, alo kako od toga posla nema ništa , ova vlast ostaje.
@

07. 05. 2019 - 23:10

Ma jok! Bilo je tačno 184, ali ti to Mutavi ne možeš izgovoriti!
Gori od vas ne mogu biti !

07. 05. 2019 - 20:57

Uzas jedan od ovih ljudi. Zamislite na momenat kako bi izgledalo njima predate ovu drzavu. Sigurna smrt Crne Gore
Kriticna masa

07. 05. 2019 - 21:07

Dron ih ne bi pronasao koliko ih je
Nera

07. 05. 2019 - 21:10

Nevjerovatno mali broj građana loše živi u ovoj državi,ako je suditi po posjećenosti zadnjih protesta. Uopšte to nije tako ,nego građani ne vjeruju ovim "liderima"
Aco M

07. 05. 2019 - 21:10

Ihhaaaaaaaa,ima vas 187.....kritična masa xaxaxaxaxaxaxa
Crna Gora

07. 05. 2019 - 21:58

Zna li se koliko ih je bilo? Nidje se to ne spominje. Vjerovatno se ne mogu prebrojati haha
Pisar

07. 05. 2019 - 22:05

Malo pokupili vlagu po ulica, igrali se demokratije pa kući. Već su zaboravljeni.
Popocatepetl

07. 05. 2019 - 23:14

Koliko se ja sjecam, vi ste jos prije mjesec dana pricali da nema nigdje nikoga. Pa sad mora da ih je minus 200.
L Dabanović

08. 05. 2019 - 06:25

Čudo nađe crnogorski narod u svoju državavu od njihovih vladara i 97.000 poroda koje ...i prokrijumčari 5.000.000 naroda države otrcana srpstva.Ne samo što crnogorski narod mora ćutat da neostanu bez države no moraju i trpjet ovaj .../porod kojem vlast ustupi mjesto i u Skupštinu. Čudna je istorija naroda otrcana srpstva današnje Srbije.Počelo je od one ...koja preživje pogibiju srpskog naroda Srba-kojih bih rekao nije imalo ni miliončić.Ali tursko podaništvo je pokazalo,ne da ih ima ka na gori lista,no i da su meraklije.Pa preostalu ...srpskog naroda trcalii srpstvo i množili.Tako kad je globalno došlo da se na zemlji ukida ropstvo i kolonije-Turska ih je bila namnožila i preko 5.000.000.A Turska proširenoSrbiju /proširenu Rašku/ pošteno je ostavilo tom porodu/...otrcana srpstva.A bogomi,ako ona ....nije pokazala odanost prema svojem pokojnom srpskom narodu,ovi koje je Turska namnoži ostali su joj i danas odani-da nastave uništenje svih naroda Balkana.
Hmmm

08. 05. 2019 - 06:47

To su politicki protesti srpskih hegemonista. Sve ostalo su njihovi izgovori. Ovi protesti su osudjeni na propast jer su postavljeni kao farsa: izbacili dva - tri covjeka raznih vjera, toboz kao "socijalce", pa se poredjali "ugledni lideri" ciji cilj je samo jedan: prosuti Crnu Goru i od nje napraviti srpsku pokrajinu. A narod, kao narod, nema pojma kud ga vode ovi propali cetovodje. Nema nista od takvih ptotesta, vlast je legalno izabrana, a bogami, svojim reformama vodi bitku za boljitak. Tako da, narode, batalite te proteste, nije to to.
Ajte doma!!

08. 05. 2019 - 10:40

Ajte kući, ne gadite ulice, idite radite, kuvajte, šetajte u prirodu, u demokratski Montenegro nema šta da se ruši, samo da se gradi!!! Za rušenje i ubijanje idite za Beograd, Karpate, Ural!!
Bogdan B.

08. 05. 2019 - 18:32

Srbija nije u stanju da čuje šta se govori, šta se misli, niti je u stanju da ode čak ni do Zagreba. Srbija nije u stanju da vidi u kom je svetu. Ona je u jednom lažnom svetu, u lažnoj stvarnosti. Ovo što vidite nije "stvarna stvarnost", ovo je srpska stvarnost. Ta srpska stvarnost je luda stvarnost. Završne akorde toj ludoj stvarnosti dao je Slobodan Milošević, koji je i sam van pameti i van stvarnosti. On je, verovatno, svoje ludilo prebacio celoj naciji. On je Srbima izgradio paralelnu stvarnost koju oni podnose neverovatno dobro. OTaj autizam pritiska srpsku naciju do te mere da je ona u stanju raspada. Na momente osećam strah za sudbinu srpske nacije. Mi znamo da nacionalizam najbolje od svega može da razori naciju. Srpski nacionalizam je uništio srpsku naciju. I ovo što mi sada gledamo ovde, to je samo model za nešto mračno što će se desiti u budućnosti.
Novi komentar