Poklon Pobjede

Koncert Zahumlja 16. maja u Nikšiću

Dnevni list “Pobjeda” gradu Nikšiću poklanja koncerta ansambla JU “Zahumlje”, 16. maja, u sklopu aktivnosti obilježavanja velikog jubileja – 75 godina postojanja ovog dnevnog lista, čiji je prvi broj upravo štampan u Nikšiću.
Objavljeno: 08. 05. 2019 - 11:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Repertoar koncerta biće u znaku revolucionarnih partizanskih pjesama, a ansambl Zahumlja izvešće i brojne tradicionalne crnogorske pjesme, kao i splet tradicionalnih igara, dok će na samom kraju biti zastupljene i evergin teme.

Koncert je zakazan 16. maja, u 19 sati na nikšićkom Trgu Slobode, a u slučaju vremenskih nepogoda biće održan u zgradi nikšićkog pozorišta, u istom terminu.

 

 

Koncert  Zahumlja dolazi kao finiš aktivnosti obilježavanja jubileja Pobjede u Nikšiću, gdje je ovaj list, zajedno sa Opštinom Nikšić i sponzorima već poklonio  gradu i Gimnaziji “Stojan Cerović” arboretum (botaničku baštu) sa 75 sadnica, a uoči izdavanja knjige poezije Vita Nikolića - “Trag da nas sjeti”, koja je poklonjena građanima uz primjerak Pobjede, u Nikšiću je i održano veče poezije posvećeno ovom velikom pjesniku.

Nakon Nikšića, tokom ove godine slijede aktivnosti obilježavanja jubileja na Cetinju i u Podgorici.

Komentari: 1

xy

08. 05. 2019 - 13:14

I u Srbiji bi svaki medij kada bi slavio godišnjicu slavio uz antifašističke pesme. "Od Topole, od Topole ...", "Drma mi se, drma mi se ..." ... Mi smo ti Srbi u genima antifašisti.
Novi komentar