Inicijativa Andrije Nikolića i Marte Šćepanović

Spomenik Rumunima stradalim u nesreći 2013. gradiće se u Kolašinu

Crna Gora i Rumunija imaju kvalitetnu i konstruktivnu parlamentarnu saradnju, što je pogotovo značajno tokom aktuelnog rumunskog predsjedavanja Savjetu EU, poručeno je sa današnjeg sastanka predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i predsjednice Zakonodavnog odbora Marte Šćepanović sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori Ferdinandom Nagijem.
Objavljeno: 08. 05. 2019 - 17:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Šćepanovićeva i Nikolić su podsjetili na saobraćajnu nesreću iz juna 2013. godine, kada je na magistralnom putu Kolašin-Podgorica stradalo 18 državljana Rumunije, a teže povrijeđeno 29, uz napomenu da je ova nesreća, nakon željezničke nesreće na Biočima, najveća nesreća u drumskom saobraćaju u Crnoj Gori, po broju poginulih i povrijeđenih lica. 

Predsjednici dva odbora predložili su inicijativu da, u saradnji sa opštinom Kolašin, opština Kolašin postavi spomen obilježje žrtvama ove nesreće u samom gradu, kao i da se opština Kolašin zbratimi sa nekom od rumunskih opština.

Rumunski ambasador još jednom je iskoristio priliku da izrazi zahvalnost nadležnim institucijama i građanima Crne Gore na pomoći koju su pružili tokom i nakon ovog tragičnog događaja.
 

Komentari: 1

Šahbaz

08. 05. 2019 - 23:04

Ko će podići spomenik djeci školovanoj u Kolašinu koja su hrabro otišla u potragu za boljim životom i gdje su ga sigurno našli i nemaju namjeru da se vrate jer nisu mogli naći posao u rodnom gradu od djece lokalnih funkcionera koji su se pokazali kao retardi i u radu i u ponašanju. To je sistemska bolest svih politika i izmjenjivanih političkih struktura decenijama u Kolašinu. Ta tiha i velika migracija traje decenijama na sve strane svijeta. Jedino što vremenom nije promijenjeno ime Kolašina u Kukavičije gnijezdo i namjena kolektora u mjesto lokalnog parlamenta i pratećih političkih stranaka.
Novi komentar