Deveti maj

Đukanović čestitao Dan Evrope

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ime građana Crne Gore i u svoje ime, uputio je čestitku predsjedniku Evropskog savjeta Donaldu Tusku povodom 9. maja – Dana Evrope, uz najbolje želje za dalji napredak Evropske unije i njenih građana.
Objavljeno: 09. 05. 2019 - 15:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Današnji praznik, prilika je za podsjećanje na antifašističke tekovine, koje su kroz pomirenje i međusobno povezivanje proklamovane Šumanovom deklaracijom, utkane u čvrste temelje današnje Evrope, u čemu je i Crna Gora imala svoju ulogu i doprinos, kojima se ponosi.

Stabilnost, kultura očuvanja i proklamovanja savremenih demokratskih vrijednosti i standarda, odlike su Evropske unije, na kojima počiva mir i stalan razvoj evropskog kontinenta. Uvjeren sam da će na tim postulatima, biti nastavljena politika proširenja Evropske unije, te da će uz znanje, iskustvo i vještine, koje se u partnerskom odnosu kontinuirano prenose i na naš region, biti dodatno učvršćena konkurentna uloga ukupne evropske politike na globalnom planu.

Koristim priliku da još jednom iskažem čvrstu opredijeljenost Crne Gore da postane punopravan član porodice evropskih naroda. Naš optimizam, nakon dugogodišnjih reformskih zahvata, postaje sve izglednija realnost, jer smo država koja je najviše napredovala u pristupnim pregovorima, sa samo jednim neotvorenim pregovaračkim poglavljem i četiri privremeno zatvorena. Uz našu istinsku posvećenost poboljšanju kvaliteta života naših građana i ispunjavanju obaveza predviđenih evropskom agendom, računamo i na Vašu, prijateljsku podršku, uvjereni da će današnji lideri Evropske unije, prateći viziju njenih osnivača, kao i do sada, nastaviti sa daljim ujedinjenjem kontinenta i širenjem univerzalnih evropskih vrijednosti - kaže se u čestitci Đukanovića.

Komentari: 0

Novi komentar