Srpski klubovi trpjeli pritiske da ne dođu na sastanak u Zagrebu

Nekome smeta „ispravna“ ABA

- Informacija da nijedan srpski klub nije prisustvovao neformalnom sastanku ABA ligaša u Zagrebu na inicijativu Budućnost Volija u srijedu, koju su prije dva dana plasirali srpski mediji, nije tačna, saznaje Arena.
Objavljeno: 10. 05. 2019 - 06:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema saznanjima iz Zagreba, sastanku je ipak prisustvovao predstavnik Mega Bemaxa. Iz beogradskog Partizana su prvobitno iskazali spremnost da budu na okupljanju, ali je uprava bivšeg prvaka Evrope trpjela veliki pritisak srpske javnosti, po nekim špekulacijama i državnih zvaničnika svoje zemlje, da ne pošalje predstavnika u Zagreb. Umjesto toga, ,,crno bijeli“ su se u srijedu oglasili saopštenjem, u kojem su istakli zabrinutost za budućnost ABA, zbog svih sukoba koji su pratili finalnu seriju u aprilu.

A suština okupljanja u Zagrebu bila je upravo to - da video-materijal i zvanični zapisnici sa mečeva finala, koje je predstavila Budućnost Voli, ukažu na brojne i skandalozne neregularnosti koje su pratile utakmice, prije svega peti meč finala u Beogradu.

Predstavnici prisutnih klubova nijesu zabrinuti samo zbog kompletne slike koja je poslata košarkaškoj Evropi sa finalne serije ABA. Izrazili su jasnu bojazanda je ovakva finalna serija ugrozila legitimitet i pravni okvir koji je neophodan za dalje funkcionisanje takmičenja.

Stav je Budućnost Volija, koji će podgorički klub iznijeti na skupštini ABA 24. maja u Banjaluci, da je jedan od koraka potrebnih da se ligi vrati legitimitet - poništenje finalne serije sezone za nama. Takođe, podgorički klub insistira na tome da čelnici ABA lige nijesu postupili u skladu sa nadležnostima uoči petog meča finala u Beogradu, a da je u datim okolnostima, nakon incidenata i napada kojima su bili izloženi igrači i zvaničnici ,,plavih“, jedina ispravna odluka morala biti pražnjenje dvorane i odlaganje duela.

Prema saznanjima Arene, iz krugova bliskih Mornaru, predstavnici barskog kluba bili su spremni da dođu na sastanak u Zagrebu, ali su ih u tome spriječile privatne obaveze.

,,Uprava Mornara dijeli zabrinutost za budućnost takmičenja, u svjetlu sukoba koji su pratili finalnu seriju. Klub će na skupštini ABA lige izraziti jasan stav po ovom pitanju“ - kazao je izvor Arene.

(Opširnije u današnjoj Areni)

Komentari: 6

Sveti duh

10. 05. 2019 - 07:56

Srbadija barska
Nikelodion

10. 05. 2019 - 08:42

Taman da se razdvojimo zauvijek, svim Srbima je puna ona rabota Budućnosti i Bemaxa a Mega nek se seli u Podgoricu jer će u Srbiju biti ludi za njom kad okrene leđa svojima. Žao nam je Mornara koji će biti prinuđen da igra mečeve sa ekipama koje joj privuču 10 puta manje publike od Zvezde i Partizana ali takav je život
Nk

10. 05. 2019 - 11:04

Da su pobijedili, ove kuknjave nebi bilo. Ovako ostaje samo to, iako se vidjelo da tokom cijele sezone tim nema igru i da aba ligu neće osvojiti.
Srb

10. 05. 2019 - 18:11

Da li je buducnost reprezentovala materijal iz trece utakmice ili ce to morati zvezda na sastanku? u tom slucaju im nece biti ni malo prijatno jer najveci huligani su bili deca rukovodioca, o cemu zvezda poseduje obiman materijal. moze da se desi da zvezda i partizan sami izadju i igraju sa drugim klubovima iz regiona. u tom slucaju vi koji ostanete necete nikad igrati bilo koje takmicenje u evropi.
Uf

12. 05. 2019 - 07:34

U Beogradu fašizam na svakoj od utakmica, samo poslušaj skandiranje. Ali tebi je normalno vjerovatno, nijesi percipirao jer si i ti jedan on njih. U Pg ne zrno fašizma a drugo čega je bilo. Što se tiče tvoje ideje o 2 lige, Istočnoj i Zapadnoj podržavam, odlična ideja
Realista

12. 05. 2019 - 16:37

Petar II Petrović Njegoš „Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti sinovi junaci bili, dok joj nije Bog dao Karađorđa. Ta vi svi tamo fastate jednoga njega junaštvom; a kad vi Bog njega uze između vas, a vi sve sunovrat u turski jaram opet! No kršina i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje ni za Murate ni za Bunaparte; oni svi biše i preminuše, a Crna Gora ostade dovijeka i strašnoga suda, u svojoj volji i slobodi; a to ti je u slavi“.
Novi komentar