Protest u Beogradu: Srbiju uništili Milošević, Šešelj i Vučić

Učesnici i organizatori protesta “Svi kao jedan – jedan od pet miliona” poručili su večeras u Pionirskom parku ispred predsjedništva Srbije da će se gradjani okupljati dokle god je potrebno kako bi odbranili državu i svoje dostojanstvo i zakazali novu protesnu šetnju za sljedeću subotu.
Objavljeno: 11. 05. 2019 - 23:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Upoznao sam mnogo poštenih i hrabrih ljudi po Srbiji tako da ne mogu da budem pesimista. Nas je više pobijedićemo”, rekao je po završetku protestne šetnje u Pionirskom parku odbornik Pokreta slobodnih građana Srbije u Skupštini Beograda Pavle Grbović.

Okupljeni su i večeras prošetali centralnim ulicama, a ispred zgrade RTS-a su rekli da uprkos tome što četiri mjeseca hiljade građana protestuje medijski javni servis i dalje ih ne primjećuje.

“Bili smo ovdje i noću i danju po kiši i zimi, a RTS je ostao isti. RTS je SNS”, rekao je Srđan Marković iz udruženja “Jedan od pet miliona” dok su okupljeni skandirali “RTS – SNS”.

On je kazao da građani imaju samo jedan zahtjev, a to je njihovo pravo na istinu.

Advokat Vladimir Gajić poručio je da su građani Srbije skoro 30 godina taoci tri čovjeka koji su državu gurnuli u ratove, sankcije, materijalno je opljačkali i duhovno uništili, a da su ta tri čovjeka – nekadašnji predsjednik Srbije Slobodan Milošević, predsjednik Srpske radikalne stranke Vojsilav Šešelj i sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Protesti se u Beogradu održavaju svake subote od 8. decembra prošle godine.

Komentari: 0

Novi komentar