Think Pad stiže 2020.

(VIDEO) Lenovo predstavio prototip prvog sklopivog računara

Sklopivi mobilni telefoni mogli bi zavladati kao naredni veliki tehnološki val, ali tehno industrija neće se zaustaviti na njima. Dokaz tome je prvi prototip sklopivog računara kompanije Lenovo.
Objavljeno: 14. 05. 2019 - 14:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kineska multinacionalna kompanija protekle tri godine razvija prototip računara naziva Think Pad koji izgleda poput sklopivog telefona, ali na mnogo većoj površini.

Ovaj uređaj Lenovo planira zvanično predstaviti 2020. godine kao dio njegovog Think Pad X1 premium brenda. Cilj je kreirati vrhunski proizvod koji će biti računar svoje vrste, a ne dodatak ili sekundarni kompjuter kao što je tablet.

Dok kompanije kao što su Samsung ili Huawei pokušavaju regularne telefone učiniti većim prilikom izrade sklopivih verzija, Lenovo ustvari želi smanjiti punu veličinu PC monitora prilikom izrade sklopivog računara.

 

 

Rezultat je 13,3-inčni računar 2K OLED displeja koji se može sklopiti otprilike na normalnu veličinu knjige. Iako ovaj računar nije nešto što može stati u vaš džep, izuzetno je kompaktan te praktičan i za nošenje u rukama.

Lenovo u narednom periodu namjerava dodatno unaprijediti tehnologiju sklapanja računara. U svakom slučaju, Think Pad će se moći koristiti kao napola otvorena knjiga ili u potpunosti otvoren kao veliki tablet.

Detalji o RAM memoriji i trajanju baterije ovog sklopivog računara još nisu poznati, ali poznato je kako će se puniti na USB-C ulaz.

Komentari: 0

Novi komentar