Proslava će se održati i 20.maja

Za Dan nezavisnosti u PG će pjevati Bojan Marović, Aco Pejović, Indira...

Crnogorska kulturna mreža desetu godinu za redom organizuje narodne proslave Dana nezavisnosti.
Objavljeno: 15. 05. 2019 - 09:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Proslava koja će se održati 20. maja na Dvorskom Trgu u Prijestonici je zamišljena kao doček Dana nezavisnosti na kojoj  će u sklopu programa kroz koji mladi crnogorski izvođači  kroz pjesmu promovisati multietničnost , multikulturalnost  i odnos poštovanja prema državi koncerte održati Bojan Marović i   Indira Forca, a specijalni gosti  će biti članovi D-mola koji nastupaju na Eurosongu, a koji će tačno u ponoć izvesti pjesmu 21. maj koju naša organizacija u čast decenije rada poklanja Crnoj Gori“, naveli su iz Crnogorske kulturne mreže.

Centralna proslava Dana nezavisnosti će se održati 21. maja u Podgorici na Trgu Svetog Petra Cetinjskog sa početkom u 20 časova na kojoj će koncerte održati regionalna muzička zvijezda Aco Pejović i Bojan Marović kojem će ovo biti prvi koncert u Podgorici posle 12. godina. Pored njih u programu đe nastupiti polaznici škole pjevanja D-moll i njihova grupa, kao i đeca koja će izvoditi poznate crnogorske pjesme. Na oba događaja će nastupiti Vojni orkestar što daje poseban nivo proslavi.

„Sloganom ovogodišnje proslave   CRNA GORA IZNAD SVIH“   šaljemo nedvosmislenu poruku da je država iznad svih nas, kao i iznad svih partiskih i drugih interesa. Država treba da nam bude  svetinja, i svi zajedno treba da damo doprinos da ona bude jača i bolja, bez obzira na nezadovoljstva koja ponekad imamo na rad pojedinih njenih institucija“, navode.

 „To što smo sa olovkom u ruci, što i nije baš rijetka praksa u svkjetskoj istoriji, uspjeli da obnovimo njenu suverenost, treba da nam bude motiv da tekovine 21. maja jačamo kako bi bile vječne. Učinićemo sve da na jednom mjestu i istim povodom okupimo pripadnike svih naših naroda, svih vjera i političkih uvjerenja, da zajedno proslave Dan nezavisnosti naše države. 

I pored mnoštvo poteškoća koje su pratile ovogodišnju organizaciju i skroman budžet sa kojim raspolažemo uspjeli smo da osmislimo program za koji se nadamo da će biti interesantan javnosti. Sa žaljenjem konstatujemo da smo dio troškova organizacije proslave finansirali iz sopstvenih izvora“, zaključuju iz Crnogorske kulturne mreže.

Komentari: 3

Janica Matova Beograd

15. 05. 2019 - 09:23

Ovo je sramno da uz folk i kič slavimo najveći praznik u novijoj istoriji Crne Gore . Promoter ovog kulturnog obrasca je ................... Državni praznik bi trebalo da se slavi u organizaciji države ,a ne ...........!
Pepa

15. 05. 2019 - 10:02

Šta reći, već da smo na Balkanu.. Uz vašu podršku do Evrope hvali još par desetina kilometara..
Olga Nikšić

15. 05. 2019 - 09:45

Ovo je neviđena farsa da nas uči osoba koja .....
Novi komentar