Maskirani napadači palicama krvnički pretukli tinejdžera, ljekari mu se bore za život

Mladića M. M. (16) krvnički je pretukla grupa maskiranih napadača nakon utakmice igrane na stadionu Fudbalskog kluba Torlak u Kumodražu i ljekari se bore za njegov život.
Objavljeno: 15. 05. 2019 - 10:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako piše Blic, do napada je došlo u ponedjeljak uveče u blizini pomenutog stadiona. M. M. je ranije tog dana iz publike gledao utakmicu Torlak - Studentski grad. Po završetku utakmice, u večernjim satima, njega je sačekala i napala grupa maskiranih huligana sa palicama u rukama.

- Petorica muškaraca, sa fantomkama napala su M. M. i pretukla ga palicama. Nisu gledali gdje ga udaraju. Tukli su ga po glavi i nanijeli mu ozbiljne povrede zbog čega je život mladića ozbiljno ugrožen - kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Tinejdžer je potom prebačen u bolnicu, gdje su konstatovani prelomi lobanje na dva mjesta i, prema nezvaničnim informacijama, ljekari su se juče borili za njegov život. Prema tim saznanjima, M. M. je operisan u Univerzitetskoj dječjoj klinici u Tiršovoj, ali stanje mu je i dalje teško. Zvanične informacije o ovom slučaju u pomenutoj ustanovi nisu htjeli da iznose u javnost.

Policija je ubrzo nakon incidenta privela jednu osobu za koju se sumnja da ima veze s ovim događajem. Njoj je, kako se saznaje, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Zasad nije poznat motiv ovog monstruoznog napada. U ovom trenutku policija i Više tužilaštvo u Beogradu, koje je preuzelo istragu, su ga okarakterisali kao krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Tako se kvalifikuju svi incidenti koji su motivisani navijačkim sukobima.

Policija se juče nije zvanično oglašavala povodom ovog slučaja. Nezvanično, u toku je prikupljanje dokaza kako bi se pronašli i ostali napadači - vjeruje se da ih je bilo petorica.

Zaposleni u FK Torlak, koji su željeli da ostanu anonimni, rekli su juče za "Blic" da policija traga za automobilom za koji se sumnja da je korišćen prilikom napada. Iz njega su, navodni, huligani iskočili i ustremili se ka momku.

U tu svrhu pregledaju se i sigurnosne kamere iz okolnih ulica.

- Taj dečko je u ponjedeljak prvi put došao na utakmicu našeg kluba. Došao je sam, niko ga ne poznaje - kaže zaposleni u klubu.

Prema Krivičnom zakoniku, ko fizički napadne ili se fizički obračunava sa učesnicima sportske priredbe ili javnog skupa kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina i novčanom kaznom.

Međutim, ukoliko je izvršenjem ovih djela došlo do nereda u kome je nekom licu nanijeta teška tjelesna povreda ili je oštećena imovina veće vrijednosti, učinilac će se kazniti zatvorom od dvije do deset godina.

Još su teže zakonske sankcije zaprijećene onome ko prilikom ovakvih nereda ubije drugu osobu.

(foto: shutterstock)

Komentari: 0

Novi komentar