Societe Generale

Isplata pet miliona eura dividende

Skupština akcionara Societe Generale banke Montenegro AD usvojila je danas godišnji izvještaj o poslovanju banke, sa mišljenjem nezavisnog spoljnog revizora.
Objavljeno: 15. 05. 2019 - 13:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jedna od najznačajnijih tačaka dnevnog reda koja je na sjednici razmatrana jeste odluka o raspodjeli dobiti banke za prethodnu godinu.

Banka će ove godine isplatiti dividende svojim akcionarima već petu godinu za redom, u iznosu od 5.329.022,16 eura, što iznosi 50 odsto ukupnog profita banke.

Banka je i u 2018. godini zabilježila odlične komercijalne i finansijske rezultate, što je odraz i povećanog broja klijenata, kao i uspjeha u svim segmentima poslovanja: sa građanima, malim i srednjim preduzećima, javnim sektorom i privredom.

Ostvareni rezultati kao i internacionalne nagrade potvrđuju da Societe Generale banka Montenegro AD drži jednu od vodećih pozicija na tržištu i da je prepoznata kao banka posvećena klijentima.

Na sjednici je usvojena i odluka o imenovanju članova Odbora direktora banke.

Za članove Odbora direktora izabrani su i ove godine: prof. dr. Milorad Katnić, predsjednik Odbora direktora banke, Antoine Alexis, direktor Finansijske divizije Societe Generale Grupe za Evropu, Jean-Philippe Guillaume, Regionalni direktor za Balkan, Sonja Miladinovski, direktorka Finansijske divizije Societe Generale banke Srbija i Verica Maraš, direktorka kompanije „13.jul Plantaže“.

Komentari: 0

Novi komentar