Saopštila policija

Jedna osoba uhapšena zbog prevare

Policija je uhapsila jednu osobu dok je protiv dva lica podnijela krivičnu prijavu u dva odvojena slučaja - za prevaru i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. 
Objavljeno: 15. 05. 2019 - 14:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pilicija je kako se navodi uhapsila  M.V. iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara.

On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je, 10. aprila 2019. godine dovodeći u zabludu službenike Poreske uprave – Centralnog registra privrednih subjekata, na osnovu falisifkovane dokumentacije izvršio statusne promjene u privrednom društvu „Multimat“ d.o.o. Podgorica, te na osnovu donesenog rješenja, 12. aprila 2019. godine, izvršio promjenu kartona deponovanih potpisa kod Prve banke Crne Gore AD i sa poslovnog računa navedenog privrednog društva podigao novac u iznosu od 2.400 eura i na taj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.


Osim toga, policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv G.A. (24) iz Podgorice i Dž.G. (51) iz Kosova nastanjenog u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Policijski službenici su kriminalističkom obradom došli do sumnje da su navedena lica ovo krivično djelo počinila na način što su 31. jula 2018. godine prijavila Dežurnoj službi CB Podgorica da se u Podgorici dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su oni učestvovali. Tom prilikom su na licu mjesta, sumnja se, lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu službenike Uprave policije da na osnovu navedenog sačine zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode. Na osnovu tako sačinjenog zapisnika osumnjičeni su pokušali da naplate štetu od osiguravajućeg društva u iznosu od 30.362 eura.
 

Komentari: 0

Novi komentar