U Beranama i Herceg Novom

Pronašli i oduzeli oružje, municiju i eksploziv

Službenici CB Herceg Novi oduzeli su pištolj i municiju u ilegalnom posjedu, dok su policajci iz Berana pretresom kuće pronašli i oduzeli pištolj i tri štapina eksploziva.
Objavljeno: 15. 05. 2019 - 14:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su postupajući na osnovu operativnih informacija kod N.K. (51) iz Herceg Novog pronašli i oduzeli pištoljmarke „VZOR“ cal. 7,65 mm sa 44 metka istog kalibra i 23 komada puščane municije oznake 7x64 mm. Pronađeni pištolj i municija biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Protiv N.K. je podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija'', saopšteno je iz Uprave policije.

pistolj-hn

Kako se dodaje u saopštenju službenici Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući pojačane aktivnosti, a postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće koju koristi L.O. (20) iz Berana. 

''Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzelipištolj marke „Blow“ cal.9mm i tri štapina eksploziva. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da eksploziv pripada R.O. (67) iz Berana. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama. Pronađeni i oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar