Bar, Bijelo Polje i Herceg Novi

Deset lica osumnjičeno da je ovjerilo lažne isprave

U okviru  akcije „Evazija”, u Baru, Bijelom Polju i Herceg Novom policija je podnijela krivične prijave protiv ukupno deset lica. Pet lica je osumnjičeno da je počinilo pet krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja dok je pet osumnjičeno za krivično djelo falsifikovanje službene isprave.
Objavljeno: 15. 05. 2019 - 14:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

 Krivične prijave su podnijeli protiv E.M. iz Bara osnivača firme „Edison“ d.o.o. Bar, V.L. iz Bara osnivača firme „Limingtours“ d.o.o. Bar, R.F. iz Bijelog Polja osnivača firme „Danšped“ d.o.o. Bijelo Polje, V.N. iz Bijelog Polja osnivača firme „Professional group“ d.o.o. Bijelo Polje, D.Z. iz Mojkovca osnivača firme „DND“ d.o.o. Bijelo Polje, R.I. iz Herceg Novog osnivača firme „Ivović invest“ d.o.o. Herceg Novi, S.M.P. iz Herceg Novog osnivača firme „Montemedica“ d.o.o. Herceg Novi, D.M. iz Herceg Novog osnivača firme „Milović DM“ d.o.o. Herceg Novi, A.S. iz Zagreba, sa boravištem u Herceg Novom, osnivača firme „Celebrus“ d.o.o. Herceg Novi, M.P. iz Herceg Novog, osnivača firme „Perović trade“ d.o.o. Herceg Novi. 


Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili na način što su u svojstvima osnivača privrednih društava naveli notare da ovjere neistinite izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, a zatim su takve izjavu sa neistinitim sadržajem upotrijebili prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači, pri čemu pričinjena ukupna šteta prema Budžetu u iznosu od 88.811 eura.
 

Komentari: 0

Novi komentar