Kraj dvodnevne radne posjete Njemačkoj

Marković: Nesumnjiva podrška Bundestaga i predsjednika Šojblea Crnoj Gori

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je izvanrednim današnji razgovor sa predsjednikom njemačkog Bundestaga Volfgangom Šojbleom, na kraju dvodnevne radne posjete SR Njemačkoj.
Objavljeno: 15. 05. 2019 - 19:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

„To je bio izvanredan razgovor o saradnji Crne Gore i njemačkog Bundestaga, prije svega na planu evropske integracije i boljeg razumijevanja Bundestaga o onome što radi Crna Gora, o napretku koji ostvaruje i izazovima koje ima. Nesumnjivo da imamo i podršku i razumijevanje i Predsjednika i njemačkog Bundestaga“, naglasio je predsjednik Marković.

 „Bilo je veliko interesovanje, veliki broj pitanja, sat i po je trajao taj dijalog između mene i njemačkih parlamentaraca. Dobili smo i priznanje, dobili smo i određena upozorenja kako stvari u našim politikama treba da unapređujemo i činimo ih efektivnijim“, istakao je premijer, sumirajući sadržaj razgovora u Odboru za evropske poslove Bundestaga, gdje je predstavio napredak Crne Gore, izazove koje imamo i našu sveukupnu razvojnu viziju.

„Dolazim sa novim, značajnim ohrabrenjem za Crnu Goru i njenu administraciju, ne samo na putu evropske integracije, nego i  jačanja bilateralnih odnosa između dvije države“, dodao je premijer, zaključivši da je razgovor bio veoma uspješan.

Komentari: 0

Novi komentar