Odgovor Demokratama

SNP: Poštujemo tuđe, ali ne damo svoje

Socijalistička narodna partija Crne Gore se svim srcem zalaže za što jače i iskreno opoziciono djelovanje, kako bi se desile neminovne promjene u Crnoj Gori i svim akterima političke zbilje upućuje jasnu poruku, poručuju iz ove partije.
Objavljeno: 15. 05. 2019 - 20:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kažu da nikada nisu dijelili, već ujedinjavali.

“Svih 21, časnu godinu svog bitisanja se zalažemo za pobjedu nad ovim režimom i sistemom koji je unazadio Crnu Goru, dakle, mi smo za pobjede nad ovim sistemom a ne za podjele u opoziciji, i to bi autori, koji su smislili sličan slogan morali znati. Stoga svaku opasku ili pomisao  da radimo u korist nekoga, van opozicionih redova, pripisujemo zlonamjernima i političkim analfabetama.  Pokušaj predsjednika SNP Vladimira Jokovića, koji je htio pomoći i vama i cijeloj  opoziciji, kako bi se izašlo iz sporenja kojima ste i vi doprinjeli,  trebali ste shvatiti kao dobronamjeran, kako se  ne bi prepustila kotorska vlast DPS-u”, smatraju oni.

SNP poručuje da, niti Vladimir Joković,  niti Vladimir Jokić nisu, bez namjere da gradiraju bilo čiji značaj, bitni u ovoj priči, već je bitno opoziciono jedinstvo i promjena ove nenarodne vlasti.

“Stoga svako reagovanje i odašiljanje otrovnih strelica ka nama od strane određenih, možda i samozaljubljenih lidera, ne doživljavamo kao napad na nas, jer je SNP bila sa svojom narodom svo vrijeme, već kao atak na akciono  jedinstvo ukupne opozicije. Stvaranje konfuznih situacija u  opozicionim redovima ne ide nikome u prilog. Šićardžijski napadi na SNP  su kontraproduktivni i to će se vrlo brzo pokazati. Pominjete predsjednika Berana Dragoslava Šćekića, koji je na tu funkciju došao narodnom voljom i ne zastupa lične interese, već građana koji su mu dali povjerenje i nije vezan za funkciju, niti fotelju, kao neki drugi”, kažu oni.

Tvrde da je očigledno da nekome, čak i na opozicionoj sceni, ne odgovara ojačani i konsolidovani  SNP.

“Ali to nije naš problem, već  onih koji su u jednom trenutku htjeli da ga vode i preuzmu, ali kad im taj naum nije uspio – napustili su ga. SNP CG je brend i baš kao onaj Njegošev orah, tvrd je i voćka je čudnovata, te su mnogi  na njega zube polomili. Stoga ne pomaže ni uplitanje  naših bivših isključenih članova i odbornika iz Kotora, jer su oni zbog nepoštovanja Statuta i bojkotom organa  stranke, sami sebe isključili iz SNP-a i ne mogu se više  predstavljati SNP-om”, napominju iz ove partije.

Apostrifiraju i dalje iskreno opoziciono jedinstvo.

“Mi ćemo ga kroz savez “Da svako ima” jačati. Možda u tom grmu leži zec, možda se neko uplašio erozije i kaliranja sopstvene snage pa se kuraži napadajući nas. I na koncu, nije na nama da sudimo odbjeglima iz naše kuće, bili mladi ili stari, jer  smo mi i dalje dobri domaćini koji čuvaju svoj  dom i vrlo se dobro držimo one čuvene: “poštujemo tuđe, ali ne damo svoje”, zaključuju u SNP-u.

Komentari: 3

Rašo

15. 05. 2019 - 21:34

Upravo zato što ste takvi, kakvi ste promjena vlasti u Crnoj Gori nema. Da ste što valjali imali ste ih kad napraviti. Međutim sa vašom ideologijom i odnosom prema Crnoj Gori ste tu đeste i nikad bolji ne možete biti, samo gori i gori , dok ne nestanete. Što se više koprcate sve više tonete.
Zeljko R

15. 05. 2019 - 21:38

Vidjeli smo svo vase postenje umijece i djelovanje u Kotoru. Zamislite samo da ste vi kojim slucajem dosli na vlast ne u Kotoru no u drzavi. Na sto bi ona danas licila na ruinu. Nemate vi ni trunke ni sekund postenja a ne 21g. Vase svo umijece za to vrijeme ulozili ste za rusenje drzave za neuspjeh referenduma a sada za omalovazavanje svega Crnogorskoga. I radujem se sto se vasa antidrzavna koalicija glodje Medjusobno. NEKA SE SPREME BERANE.
L Dabanović

16. 05. 2019 - 05:55

Ovo ''Poštujemo tuđe, ali ne damo svoje'' i tome slično kad reče bilo ko od pripadnika naroda otrcana srpstva je laž.Srpski narod je postajao oko 2 vijeka a ono što je preteklo 5 vjekova je sebe ugradili u mirnu i poslušnu tursku raju/milet.Pa im nije moglo ostat ni škrnja od Srbina da veli-ovo i ono je naše.A vi današnji podanici naroda otrcana srpstva Sebije,ka da vi je vrana mozak popila,prisvajate sve ono što je bilo pokojnog srpskog naroda kojeg su vaši preci s Turcima uništili-i danas mu i vi srpstvo trcate da mu i u grob jade zadajete.No,za ovakva ponašanja pripadnika naroda otrcana srpstva u crnogorsku državu Crnu Goru-najviše treba krivit ovu današnju vlast što je to dozvolila.A najvidljiviji razlog-to čine da što više otmu i prisvaje od svojeg živog crnogorskog naroda.Slično čine ka i vođe otrcana srpstva od pokojnog srpskog naroda.Produžili i naš crnogorski narod ovo mirno podnosit (ka srpski narod tursku raju/milet) i mi ojdosmo u pokojnike da u našem imenu uživaju zlotvori
Novi komentar