Ministar odbrane izjavio

Bošković: Priželjkujemo bolje odnose Rusije i NATO-a

Otopljavanje odnosa između NATO-a i Rusije interes je i Crne Gore, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković.
Objavljeno: 15. 05. 2019 - 21:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Bošković je u emisiji “Fokus” na TVCG, uoči druge godišnjice od prijema u NATO kazao, da je Crna Gora na taj način ispunila svoj prvi spoljnopolitički cilj i krenula da razmišlja o sebi i svojoj budućnosti.

"To je bio logičan i najbolji izbor", poručio je Bošković i dodao da su vrata NATO-a otvorena i za druge države Zapadnog Balkana.

“Pokušali smo da uvjerimo sve, ne samo u regionu, već i u Rusiji da crnogorsko članstvo u NATO-u nije upereno protiv bilo čijih interesa, već da se isključivo vodimo našim nacionalnim interesima, a to je da granice Crne Gore ostanu vijekovima obezbijeđene”, kazao je Bošković.

Na tom putu ka NATO-u, kako dodaje, Crna Gora nažalost nije naišla na razumijevanje Rusije.

“To nas neće pokolebati da nastavimo da usvajamo demokratske vrijednosti, jer je budućnost Crne Gore i njenih građana u razvijenim demokratijama”, poručio je Bošković.

Komentarišući odnose Rusije i NATO, Bošković je kazao da su ti odnosi prošli više faza, a zategnuti su nakon dešavanja u Gruziji, Moldaviji, Ukrajini.

“Sad je taj odnos zamrznut, ali svima nama je u interesu da dođe do otopljavanja tih odnosa i da se pitanja na globalnoj političkoj sceni rješavaju dogovorom, razgovorom, a ne upotrebom sile”, poručio je Bošković.

 

 

Komentari: 1

Мирослав Ђукић

16. 05. 2019 - 13:15

Овај интервју је комичан. НАТО је, по дефиницији, од оснивања покренут против СССР-а, а сада постоји да се сукобљава са Русијом. Можемо прижељкивати да се сви људи воле, да буде мир на планети, "да водимо љубав, а не рат", али НАТО је нешто што је основано и постоји искључиво као антируски пројекат. Шта ту малени montenegro тражи, то је друго питање!
Novi komentar