Direktor TVCG obustavio disciplinski postupak protiv Zorana Lekovića

Nesporazum u komunikaciji

Direktor Televizije Crne Gore Slavko Đurđić povukao je zahtjev za vođenje disciplinskog postupka protiv novinara Vukomana Zorana Lekovića. 
Objavljeno: 16. 05. 2019 - 06:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je, kako prenosi portal RTCG, konstatovao da je očigledno došlo do nesporazuma u komunikaciji između njega i zaposlenog, kao i da je Leković formalno odbio izvršenje radne obaveze.

- Leković i sam tvrdi da mu je žao, ali nije postojala mogućnost otkazivanja gostiju u emisiji i pozivanja gostiju po izboru zaposlenog i samim tim izvršenja radne obaveze, jer su već bili pozvani gosti, što ne bi bilo profesionalno od strane RTCG - navodi se u izjavi Đurđića u zapisniku disciplinske komisije.

Leković je, kako se dodaje, naveo da je ,,Đurđić razumio da mu je dao bezuslovnu saglasnost za izbor teme i gostiju“.

- Mislio sam da ću biti blavogremeno obaviješten ko će biti gosti i koja će biti tema emisije, što se nije moglo dogoditi. To razumijem, jer je posao koji obavljam zahtjevan, kao i okolnosti u kući u kojoj radim - naveo je Leković.

On smatra da je u redu što je Đurđić povukao zahtjev zavođenje disciplinskog postupka jer, kako je ocijenio, dugo se poznaju i profesionalno sarađuju.

Leković se javnosti obratio nakon što je odbio da radi emisiju ,,Okvir“ koja je na programu bila 17. marta, zbog, kako je kazao, načina odabira teme i gostiju.

Menadžment TVCG je nakon toga pokrenuo disciplinski postupak protiv Lekovića krajem marta.

Komentari: 0

Novi komentar