Tvrdi Konjević

Za novog lidera SDP-a biće jedan kandidat

Dogovor je unutar partije da predložimo jednog kandidata za predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) i tako će i biti, kazao je potpredsjednik SDP-a Raško Konjević, koji nije htio ni da demantuje, ni da potvrdi spekulacije da je odbio da se kandiduje za mjesto predsjednika.
Objavljeno: 16. 05. 2019 - 07:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je kazao da nije stvar raspoloženja ili neraspoloženja, želje ili nedostatka želje da se neko od članova predsjedništva SDP-a kandiduje za mjesto predsjednika partije, naglasivši da će to pitanje biti isključivo stvar dogovora.

"To je dogovor partije, i to će sigurno biti ispoštovano. Sigurno je da će biti predložen samo jedan kandidat. Ipak, po statutu naše partije, postoji i princip samokandidature, tako da, gledano sa te tačke, može i to neko da primijeni, ali ono što se dogovori u partiji to će biti i ispoštovano. Uostalom, kad se sve to desi i kad izaberemo tog jednog kandidata, mi to nećemo kriti. Dakle, nikakva nagađanja i spekulacije koje se trenutno pojavljuju u štampi ne stoje", naveo je Konjević, piše Dan.

Iako se već dugo spekuliše da će predsjedničko mjesto u Socijaldemokratskoj partiji zauzeti Draginja Vuksanović Stanković, i ona je kazala da je dogovor unutar partije da se odabere jedan kandidat i da to bude stvar dogovora.

"Ono što je sigurno jeste da će biti predložen samo jedan kandidat i da ćemo se unutar partije prethodno konsultovati oko toga, a što se tiče spekulacija da li ja želim ili ne želim da se kandidujem, po tom pitanju se ne bih izjašnjavala do zvanične kandidature. Naučila sam u životu da ne govorim ništa dok to nešto ne bude konkretno. Ono u šta sam sigurna je da nijednom mediju nikakvu izjavu nisam davala oko toga, niti su ta nagađanja potekla od mene. Sve što bude dogovor partije kad se konsultacije završe biće javno", saopšteno navela je Vuksanovićeva.

Najkasnije do kraja juna očekuje se i kongres SDP-a. Dok jedan dio izvora iz vrha te partije tvrdi da će se kongres održati najvjerovatnije u prvoj polovini juna, drugi navodi da će to ipak biti u drugoj polovini tog mjeseca.

Predlog za budućeg predsjednika partije trebalo bi da bude poznat mnogo prije kongresa, a najkasnije do 1. juna.

Komentari: 3

Demokratski

16. 05. 2019 - 08:48

Ovako krupne Odluke u svim partijama u skladu sa Statutom se donose na GO partija. GO određuje tajnim ili javnim glasanjem ko ili koji će biti kandidati za šefa partije. Kongres ga bira tajnim glasanjem. SDP u Statutu ima mogućnost i samokandidovanja uz određeni broj potpisa. Drugi vid ili način dogovaranja ko će biti kandidat ne poznaju Statuti niti jedne partije.
Neven KO

16. 05. 2019 - 12:53

Bravo Konjeviću, vidi se da si častan i pošten čovjek! Svaka čast na razboritosti.
Vanja

16. 05. 2019 - 23:50

Konjevic je sokiran jos ne zna sta ga je snaslo.Ranko Krivokapic,Svjestan da je SDP izgubila i ono 3%,glasaca koje su imali.Uzalud su ih pozaposljavali po drzavnih institucija,po dvoje na jednu stolici.Na izborima nikako da izadju brojno jaci.Sad ih je Draginja dokusurila,zena koja glasa da muz podnese ostavku.Gdje je dostojanstvo,patrijahalnost,postovanje porodice.Podsjeca na Mirjanu Marković koja je svom suprugu sa strankom JUL i instrukcijama slomila vrat.NEKA JE VJECNA.
Novi komentar