Ukrao auto od dva miliona eura tokom test vožnje

Njemačka policija traga za klasičnim Ferrarijem 288 GTO otuđenim od vlasnika od strane čovjeka koji se predstavio kao potencijalni kupac automobila.
Objavljeno: 16. 05. 2019 - 11:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ferrari 288 GTO ukraden je u Dizeldorfu u ponedjeljak, nakon što se vlasnik susreo sa osobom koja je zakazala probnu vožnju.

Lopov, koji je sjedio na mjestu suvozača, iskoristio je trenutak kada je vlasnik izašao iz automobila, kako bi sa njim zamijenio mjesto. Kradljivac je tada iznenada uskočio na vozačku poziciju i odjurio u skupocjenom klasičnom Ferrariju.

Policija u Dizeldorfu oglasila se u utorak povodom ovog slučaja i saopštila da za sada nije uspjela da locira ukradeno vozilo za koje se procjenjuje da vrijedi oko 2 miliona eura.

Ferrari je 1980-tih godina napravio svega 272 primjerka modela 288 GTO. Automobil za pogon koristi 2.9 litarski twin-turbo V8 koji proizvodi 400 ks i 496 Nm.

Posljednjih godina ovom modelu je značajno skočila cijena na tržištu klasičnih supersportskih automobila, prije svega zato što je veoma rijedak i malobrojniji od čuvenih Ferrarija F40, F50 i Enzo, koji su ga naslijedili.

Novi detalji:

Njemačka polcija u međuvremenu je saopštila da je pronašla ukradeni Ferrari 288 GTO iz 1985, dok je počinilac krađe i dalje u bjekstvu.

Komentari: 0

Novi komentar