I pored podrške dijela poslanika opozicije

Konjevićevi predlozi zakona nijesu uvršteni u dnevni red

Potpredsjednik SDP i poslanik u Skupštini Crne Gore Raško Konjević predložio je danas za dnevni red niz reformskih zakona kojim se traži povećanje minimalne zarade, ukidanje kriznog poreza na plate, kao i smanjenje akciza na gorivo i stope PDV na električnu energiju.    
Objavljeno: 16. 05. 2019 - 14:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nažalost, i pored podrške dijela poslanika opozicije, predlozi nijesu dobili podršku da uđu u dnevni red.

"U ovih 6 godina koliko je minimalna zarada ostala na 193 eura, kumulativna inflacija je iznosila 15%, što znači da je njihov standard ozbiljno narušen. Prosječna neto plata u Rumuniji popela se na 620, a u Mađarskoj su plate rasle u po 12% u protekle dvije godine, dok u Češkoj iznosi oko 8%, a u Poljskoj 7%, i to se radi već nekoliko godina. Rast ovih ekonomija je bio manji ili sličan rastu crnogorske ekonomije u proteklih nekoliko godina, ali se kvalitet života njihovih građana povećava značajnim porastom plata. Za to vrijeme u zadnje 2 godine je plata u Crnoj Gori varirala između 510 i 512 eura.  mZašto je problem za DPS da podigne ruku da se razgovara o ovih nekoliko zakona, da se pred crnogorskom javnošću pokaže da je naša želja da se po uzoru na Hrvatsku smanji PDV na cijenu električne energije. I da to nije populizam, nego želja da se građanima omogući jeftinija električna energija, poslije povećanja uzrokovanog kroz OIE2 i najave povećanja struje od 6% od 1.juna", istakao je Konjević.

"Mi ćemo nastaviti sa predlaganje ovih zakona i vi ćete na kraju morati popustiti pod pritoskom javnosti, sindikata i skoro svih političkih partija i prihvatiti ove predloge, i apelujem na sve da ne pristaju na polurješenja nego da istraju na onome štu su opravdani razlozi preko 77.500 radnika Crne Gore", zaključio je Konjević.
 

Komentari: 2

konjeviću

16. 05. 2019 - 17:23

batali prije ćemo lipsat ka đžore no da nam neprijatelji države povečavaju penzije i plate a posle nas prodaju rusima
Vanja

16. 05. 2019 - 23:37

Gosp.Konjevic je bio u vlasti toliko godina.Zahvaljujuci predsjedniku Djukanovicu koji ih je vukao na ledja.Imao od njih vise stete nego koristi.Sa ovakvim govorom kao da nije bio ni u ovu jadnu opoziciju u kojoj se sada nasao zbog prevelikih ambicija umisljenog politicara Krivokapić ,i žene koja glasa protiv muža.
Novi komentar