Povodom smrti istaknutog glumca

Đukanović uputio telegram: Crna Gora se ponosi Mišom

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom smrti Miša Janketića telegram sa izrazima saučešća njegovoj porodici.
Objavljeno: 16. 05. 2019 - 22:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Mišo Janketić je bio jedan od velikana koji su svojim djelom obilježili epohu i trajno obogatili umjetničku i kulturnu riznicu Crne Gore, Srbije i Jugoslavije. Veliki, svestrani glumac koji je svojim časnim životom i svojom profesijom svjedočio kako se od ratnog siročeta iz crnogorskih vrleti postaje idol generacijama i ulazi u legendu, uvijek u glavnoj ulozi-čovjek prije svega, naveo je Djukanović.

On je dodao da se Crna Gora sponosi Mišom, kao što se on uvijek dičio svojom Crnom Gorom.

„ Ostaje za nezaborav da je bio jedan od prvih velikih stvaralaca sa ovih prostora koji je osjetio bilo vremena i podržao magistralne pravce njenog savremenog razvoja.Pridružujem se u vašem bolu za vašim dragim Mišom kog zajedno sa vama žale i brojni njegovi poštovaoci, poznanici i prijatelji iz njegove  Crne Gore“, naveo je Djukanović u telegramu.

Komentari: 6

Stara Crna Gora

16. 05. 2019 - 22:50

Pristojno je saučestvovati u žalosti, naročito za uljudnim čovjekom i umjetnikom kakav je Janketić bio, ali ne možete, gospodine Đukanoviću, Vi da rečete "njegove Crne Gore" jer ste mu oduzeli pravo na državqanstvo, a on je Crnogorac bio prije Vas.
Janica Matova Beograd

17. 05. 2019 - 00:04

@Stara Crna Gora. Iako je neumjesno u ovom trenutku da polemišem sa vama zbog pijeteta prema smrti jednog velikog čovjeka i umjetnika samo mogu da ti kažem ,NE LAŽI BIJEDNIČE!
Stara Crna Gora

17. 05. 2019 - 03:35

Ništa lakše da poništi moju riječ, neka da državljanstvo Petru Božoviću ako ga je uskratio Mihailu Janketiću. A bijednik nijesam, moje su tapije velike.
Vitni Voren

17. 05. 2019 - 00:09

Ako mu je nesto oduzeto u tom smislu, onda je to neki paragraf, na zalost. Inace, Miso mozda nije ni osjecao tu formalnost jer je bio uvijek dobro dosao, i dolazo je s ljubavlju jer jeste bio svoj na svome i srcem pripadao Crnoj Gori. Koliko znam, tako je i uvazen u CG. No, vrijedi ovo sto ste rekli kao pouka i savjet.
Danas

17. 05. 2019 - 01:52

Njemu je ipak oduzeto djetinjstvo i porodica i to od četničke ruke jos kao malom dječaku ali Crna Gora je uvijek bila uz njega kao i on uz nju i za nju!
Rašo

17. 05. 2019 - 07:22

Stara Crna Goro , kako se već predstavljaš, nijesi ti ni C od Crnogorca, žalosno je objavljivat tvoje bijedne komentare. Da se pitalo tebe i tebi sličnih Crna Gora nebi ni postojala.
Novi komentar