Sjednica Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje

Nastavlja se program “Stop sivoj ekonomiji”

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje, na današnjoj sjednici, odobrio je 696.000 eura za realizaciju Programa »Stop sivoj ekonomiji« u 2019. godini.  
Objavljeno: 17. 05. 2019 - 13:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nosilac Programa biće Ministarstvo rada i socijalnog staranja, a realizovaće ga Zavod za zapošljavanje, u saradnji sa programskim partnerima, utvrđenim Zaključkom Vlade sa sjednice od 25. aprila: Poreskom upravom, Upravom za inspekcijske poslove, Upravom policije i Upravom carina. 

U programu će učestvovati 190 visokoškolaca iz evidencije Zavoda za zapošljavanje, a biće zaposleni na period od sedam mjeseci, od 1. juna do 31. decembra. Njihova mjesečna zarada iznosiće 300 eura.

I ove godine program je namijenjen nezaposlenim visokoškolcima, mlađim od 30 godina, sa radnim iskustvom, u najkraćem trajanju od devet mjeseci. Inače, program se sprovodi već četvrtu godinu, a prvi put je partner Uprava carina. 

Zavod za zapošljavanje, odlukom Upravnog odbora, sufinansiraće, sa 60.000 eura, realizaciju Projekta  »Neka bude čisto«, u okviru Plana pripreme ljetnje turističke sezone za 2019. godinu. I ove godine predviđeno je angažovanje 100 lica, sa otežanim faktorima zapošljavanja, iz evidencije Zavoda. Oni će se zaposliti, na period od pet mjeseca, u javnim komunalnim preduzećima na održavanju magistralnih i regionalnih puteva u svim opštinama u Crnoj Gori.

Odlukom Upravnog odboda usmjereno je 40.000 eura za kreditno otvaranje osam novih radnih mjesta u Bijelom Polju, Kolašinu i Nikšiću, u poljoprivrednoj djelatnosti, zanatstvu i uslugama.
 

Komentari: 0

Novi komentar