Predsjednica Vrhovnog suda izjavila

Medenica: Komentarišu presude, a nijesu ni kročili u sudnicu

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica poručila je da neće dozvoliti da sudske presude komentarišu oni koji, kako je kazala, nikada nijesu ni ušli u sudnicu. Komentarišući suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 2016, Medenica je ocijenila da je sudija Višeg suda u tom postupku Suzana Mugoša tokom cijelog procesa doživljavala uvrede.
Objavljeno: 17. 05. 2019 - 14:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Vidjeli ste da smo iznijeli jedan vrlo težak predmet, prvi put crnogorsko sudstvo se susrijeće sa takvom vrstom predmeta - pokušaj terorizma, i vidjeli ste da smo omogućili da šira javnost u cjelosti prati tok tog postupka”, kazala je Medenica.

Ona je, na sastanku sa predstavnicima ambasada, saopštila da je transparentnost kiseonik svake demokratije, pa i crnogorskog sudstva.

“Želimo da svako vidi šta mi to radimo, a da li to radimo dobro to će ocjenjivati više sudske instance. Nećemo dozvoliti da nam daju ocjene neki koji apsolutno nikada nijesu ušli u sudnicu i ne znaju sadržinu dokaza, a daju sebi za hrabrost da ocjenjuju odluku ili da je kvalifikuju”, poručila je Medenica.

Komentari: 11

Мирослав Ђукић

17. 05. 2019 - 14:23

Не бих да будем малициозан, али и предметна судија је пресудила да је био државни удар, а да претходно није служила војску. Да је служила, знала би да без оружја државни удар не бива!
Objektivni

17. 05. 2019 - 16:17

Biva . I bez oruzja. AB revolucija ( tj. državni udar ) izveden je bez oruzja . I dodjose tvoji cetnici i uvedose nas u srpske ratove i unazadise 50 godina. I jedini je Djukanovic smogao snage da se izvini. Ostali bi svi opet krenuli u rat kad bi ostali narodi bili nenaoruzani kao tada. Po starom srpskom obicaju. Udri na slabijega , bjezi pred jacima .
Bel ami

17. 05. 2019 - 17:56

Bravo na komentaru. Veliko/srbljima sluze trikovi i ...cirilica, da pokazu koliko je Crna Gora ispravno uradila sto se distancirala od lesinara. Fakat je, da su svi narodi nesrecni koji se granice sa Srbijom
Мирослав Ђукић

21. 05. 2019 - 14:58

Опа, ето трика, знам ћирилицу, а Белами, јадан, не зна! Неко се дистанцирао од lesinara, а неко и од образовања.
A TI ĐULE,

17. 05. 2019 - 17:25

da si pošten građanin i da misliš o čemu pišeš,znao bi da je suđenje bilo o pokušaju državnog udara...Izgleda da tebi ne vredi i ako si služio vojsku...
Мирослав Ђукић

21. 05. 2019 - 14:56

Админе, тражим право да одоговорим, бар на ово: Уопште не коментаришем пресуду, па не разумем Вашу потребу да је браните од мене. Ноторне ствари се не доказују. "Puč ili državni udar (njem. putch, švic. njem. butch - udar) iznenadni oružani ustanak kojemu je cilj preuzimanje vlasti. Obično ga izvodi manja skupina visokih političkih ili vojnih dužnosnika, čime se razlikuje od revolucije - u kojoj sudjeluju široke skupine stanovništva. Za uspjeh puča potrebno je osigurati nadzor nad vojskom, policijom i medijima" (Hrvatska opća enciklopedija. Zagreb : Leksikografski zavod Miroslav Krleža, 1999 -. Sv. 9. 2007.). Дакле, државног удара, без оружја, не бива! Да је поступајућа судија ишта раније знала о пучевима, војсци, оружју и сличном, много би свима нама лакше било.
RAŠO

17. 05. 2019 - 14:35

Gospođo kažete " Želimo da svako vidi što mi to radimo" vjerujte lično bi volio da nijesam gleda,
Pitanje?

17. 05. 2019 - 14:46

A treba li "krakat" u sudnicu, da bi se znalo da za donošenje osudjujuće presude treba prezentovati dokaze?
Objektivni

17. 05. 2019 - 16:24

Dokazi su prezentovani. I to jasno. I fotografije , i presreteni razgovori , i slike skinute sa googla , i novac i priznanja ucesnika , i pracenje i dokazi za ekipu za evakuaciju i ruski telefonski brojevi , i činovi oficira GRU i nagovaeanje Nikića da ucestvuje u fukarluku , i zaboravnost Čadjenovica koga je kad vozio i izjave Akeksandea Vucica sta je vidio i sta je cuo svojim ušima i dolazak sefa ruskih bezbjedonosnih snaga i izvlacenje agenata i skupi zasticeni telefoni ( kod sirotinje koja nema za kartu a ima za telefon od 1000-2000 eura. E sto si ti sve to propustio da cujes jer nijesi zelio to je druga stvar. Iskreno malo su ih osudili.
Objektivno

17. 05. 2019 - 16:55

Sudjenj, posebno obrazloženje presude uradjeno je tako da bez ikakvog pardona to sa najboljim pravnicima, mogu komentarisati npr. moleri, konobari itd. Toliko je presuda "pravna" i ubjedljiva.
Donald

17. 05. 2019 - 16:33

Nije lako u samostalnoj drzavi Crnoj Gori, biti sudija od raspomamljnih veliko/srbalja, koji jos ne mogu da shvate da Crna Gora nije vise region ruske gubernije Srbije. Cestitke sudijama Mugosi i Medenici za njihov napor u uspostavljanju pravnog sistema u Crnoj Gori.
Novi komentar