„Partijski organi odlučiće koga će kandidovati za predsjednika opštine“

Aprcović: Očekujem sjednicu SO Kotor do kraja naredne sedmice

Realno je očekivati da, upravo zbog želje za uspostavljanjem normalnog funkcionisanja i života u gradu, sjednica SO Kotor bude održana do kraja naredne sedmice, a DPS će, kao najodgovorniji i najjači politički subjekt, kroz organe partije odrediti kandidata za predsjednika opštine - rekao je za Pobjedu Željko Aprcović, predsjednik kotorskog DPS-a.
Objavljeno: 18. 05. 2019 - 06:15 Promjenite veličinu teksta: A A A
Aprcovic: Ocekujem sjednicu SO Kotor do kraja naredne sedmice
Foto: DPS

Aprcović se u medijima pominje kao mogući kandidat za predsjednika kotorske opštine, ali nije za Pobjedu želio ni da potvrdi, ni da demantuje takve navode.

Podsjetio je da je bivši predsjednik opštine smijenjen odlukom 18 odbornika, od ukupno 33 koliko ima kotorski parlament, a, kako je istakao, „poslije više od godinu blokade rada lokalne samouprave, što je potvrđeno i pismom Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA od sredine marta 2019. godine, upućenim svim odborničkim klubovima, sa inicijativom za skraćenje mandata lokalnom parlamentu zbog nefunkcionisanja organa lokalne samouprave“.

- Skupština opštine Kotor je jedina u Crnoj Gori koja nema usvojen budžet jer koalicioni partneri nijesu mogli da dogovore zasijedanje lokalnog parlamenta, što je dovelo do blokade života u gradu i u svim službama koje shodno zakonu obavljaju poslove od javnog interesa – kazao je Aprcović, dodajući da je 17 odbornika, sa 12 odbornika DPS-a na čelu, podnijelo inicijativu za sazivanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda – izbor predsjednika opštine.

Aprcović je, komentarišući novu krizu u opoziciji zbog smjene Vladimira Jokića, kazao da „zbog različitosti ideja i uglova političkog gledanja, oni ni sami nemaju povjerenja u ono što rade“.

- Neutemeljenost protesta iniciranih na državnom nivou samo je potvrdila i kotorska politička zbilja, gdje su koalicioni parneri upravo ulicom, a ne u institucijama sistema, probali da nedemokratski „sačuvaju“ bivšeg predsjednika opštine Jokića od smjene. Naravno, refleksija je bila i na državni nivo, zbog različitosti ideja i uglova političkog gledanja, ni sami nemajući povjerenja u ono što rade, te ne mogu da održe najavljene sastanke, pritom neštedimice dijeleći atribute i negativne kvalifikative između njih samih – dodao je Aprcović.

Komentari: 6

miki ludi

18. 05. 2019 - 10:35

O
Marelica

18. 05. 2019 - 14:21

Ako opozicija dodje na vlast unazadice nam drzavu, kao i svaku opstinu u kojoj su imali vlast do sada. Da je njihova politika dobra i njihova zalaganja za dobro gradjana na visokom nivou njih bi gradjani u mnogo vecoj mjeri podrzali.
Svetlana_TV

18. 05. 2019 - 14:22

Vi ne mozete vlast u opstinama da sacuvate i da pruzite miran i bezbjedan zivot gradjanima. Svakim danom smo svjedoci da opstine na cijem je celu opozicija samo nazaduju, suocene sa brojnim problemima.
Enesa

18. 05. 2019 - 14:23

Trebace mnogo energije da se kotorska uprava povrati i dovede u neko normalno stanje, jer ju je opozicija dovela do najnizih grana.
Kinez

18. 05. 2019 - 14:23

Ono sto je posebno karakteristicno za vlast u Kotoru je samovolja pojedinaca, koji su iskoristili svoje pozicije za masovno zaposljavanje partijskih drugova i kumova, a sve to na ustreb nase opstine, koju su i na kraju unazadili svojim neznanjem i nesposobnoscu.
Iskra95

18. 05. 2019 - 14:24

Ocigledno Dps mora da ispravlja stetu koju je opozicija pricinila Kotoru
Novi komentar