Lider SZP-a reagovao

Perišić: Stavovi Pećanina u suprotnosti sa multietničkim duhom Bijelog Polja

Lider Saveza za pomirenje (SZP) Svetislav Perišić reagovao je na iznesene stavove Senada Pećanina u emisiji “Živa istina”.
Objavljeno: 18. 05. 2019 - 13:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kaže kako je zaprepašćen riječima o srpsko – bošnjačkim odnosima, te da je, kako je rekao, očigledno da i dalje živi u devedesetim godinama prošlog vijeka.

Perišić je okarakterisao provokacijom navode Senada Pećanina da bi eventualna secesija Republike Srpske dovela do oružanih sukoba i zatražio od njega odgovor na pitanje: “Šta je trebalo da radi Srbija kada je proglašena nezavisnost njene južne pokrajine?”.

"Ovakve izjave su vrlo opasne i ne doprinose ubrzavanju procesa pomirenja na ovim prostorima", poručuje Perišić.

“Siguran sam da stavovi Senada Pećanina nemaju uporište u bošnjačkom narodu, pogotovu ne u našem Bijelom Polju, koje je u teškim vremenima ratova u okruženju sačuvalo svoj prepoznatljivi multietnički duh”, zaključio je Perišić.

Komentari: 4

Baš čaršija

18. 05. 2019 - 15:33

Pećanin je poslušnik Radončićs i to mi svi znamo u Sarajevu i da ne kažem šta sve o njemu normalni ljudi misle
Pravda

18. 05. 2019 - 15:45

A nemas ti mrco mozga da razumijes o cemu je postovani i cijenjeni intelektualac govorio...bolje sjedi dje si,ni za dje si nisi...tolika doza intelektualne drskosti sa nivoa covjeka cije intelekt ogranicen do te mjere da moze samo parking karte da naplacuje...
Tesla

18. 05. 2019 - 16:22

Vi Perisicu zabadate nos u tudja posla. Drugo misljenje iskusnog intelektualca i cu prije poslusati od nekog trecerazrednog politicara. I na kraju,Srbija je bila u ratu u toj pokrajini i zavrsila je onako kako je zavrsila u cijeloj ex YU: ojadjena,osramocena,ponizena i od svijeta osudjena tako da ce se citati u istorijskim knjigama. Crna mrlja,sta drugo reci. Multietnicki duh da ali ne po Srpskom kalupu.
Śole

18. 05. 2019 - 16:48

Vrlo je bitno što ovaj "genije" misli. Da nije možda Dodik član njegove organizacije? Nema ništa gore no kad neko iz Crne Gore počne da zastupa Srbiju, a niko se u Srbiji ne glaska.
Novi komentar