Sastanak u KCCG

Ljekari u Centru za radiološku dijagnostiku će direktno zakazivati pacijente

U prostorijama Kliničkog centra Crne Gore održan je sastanak između direktora te ustanove dr Jevta Erakovića, direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Seada Čirgića, direktora Centra za radiološku dijagnostiku dr Branimira Vlahovića i Potpredsjednice Sindikata doktora medicine i načelnice odjeljenja za CT/MR dijagnostiku dr Žanke Cerović. Zahvaljujući svim učesnicima sastanka, koji je protekao u konstruktivnoj razmjeni argumenata, postignut je dogovor čijom realizacijom će se zaštiti ne samo interesi ljekara KC, već interesi pacijenata i javnog zdravstva.
Objavljeno: 18. 05. 2019 - 15:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jedan od zaključaka sastanka bio je da će ljekari zaposleni od sada direktno zakazivati pacijente kod kojih postoji prioritet za obavljanje MR pregleda u skladu sa indikacijama i protokolima dijagnostike, a sve u cilju pružanja pravovremene zdravstvene usluge onima kojima je potrebna.

"Takođe, svi kontrolni pregledi MR koji se zavisno od protokola liječenja realizuju na 3 ili 6 mjeseci moći će se obavljati isključivo u Kliničkom centru. Na ovaj način štiti se interes javnog zdravstva, gradi se i čuva se povjerenje građana u isto, a ujedno ljekare motiviše da ne napuštaju svoju matičnu ustanovu", objavljeno je na FB stranici Sinidikata doktora medicine Crne Gore. 

Ovo je, kako se ističe, pozitivan primjer da i u našim institucijama koje često kritikujemo postoje ljudi koji imaju sluha za argumente i koji se zalažu za očuvanje interesa javnog zdravstvenog sistema Crne Gore. 

"Pozdravljamo spremnost gdina Čirgića da zajedno sa direktorom Jevtom Erakovićem i našim ljekarima koji govore u interesu struke i interesu pacijenata da doprinos da se isti i ostvare", poručili su iz sindikalne organizacije.  
 

Komentari: 4

DOSADAŠNJI

18. 05. 2019 - 19:10

način zakazivanja je veliki promašaj i usmjeren je na stvaranje nepremostive barijere oboljela osoba - doktor specijalista. Novi način će možda nešto popraviti.
"KOMPJUTERSKO"

18. 05. 2019 - 19:19

zakazivanje je OZBILJAN prommašaj i pravi veliku štetu. Mašina podjednako tretira rutinske kontrole i vanredne kontrole kod TEŠKIH bolesnika. Kod nje isti tretman ima obična upala konjunktiva kao i rapidni gubitak vida kod oboljenja očnog dna. Zakazivanje pregleda HOLTER EKG, pritiska i slično takođe zadire u sferu nevjerovatnih misija.
IZABRANI

18. 05. 2019 - 19:33

doktori ne mogu više da se bave medicinom jer su zauzeti pretragama po kompjuteru - i to obično bezuspješnim. Termine za zakazivanje ne dobijaju redovno već kako se KOME ĆEFNE da uputi centralni kompjuter. Dakle, uspješna je samo potpuna nesaradnja izmedju pacijenta sa jedne i izabranog ljekara i specijaliste sa druge i treće strane. OVAJ EKSPERIMENT u načinu zakazivanja je potpuni promašaj. Što prije da se prestane sa tim iživljavanjem -jer raspad sistema i anarhija su na pragu.
onkolog

18. 05. 2019 - 23:37

Zašto sastanku nije prisustovala dr Mira Popović, predsjednica Sindikata doktora medicne pa da Eraković, Čirgi i ostali čuju šta ona misli o Kliničkom i javnom zdavstvu, U suštini, kako je rekla u intervjuu najnoviem Monitoru, sve ono što mislimo i mi pacijenti koji imamo tu nesreu da se liječimo u Crnoj Gori.
Novi komentar