Spremni da mijenjaju pravila zbog Olimpijakosa

Bartomeu: Nije trenutak za dva kluba iz ABA lige u Evroligi

Od trenutka kad je Partizan najavio da će aplicirati za specijalnu pozivnicu, kako bi se poslije pet godina ponovo vratio u Evroligu, javnost u regionu iščekuje odgovor iz Barselone.
Objavljeno: 18. 05. 2019 - 16:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ono što je na današnjem sastanku u Vitoriji novinarima rekao Đordi Bartomeu, prvi čovjek Evrolige, ne ostavlja mnogo prostora da se to i dogodi.

– U ovom trenutku, mislim da ne možemo da imao dva tima iz ABA lige – rekao je Bartomeu, a prenosi specijalizovani sajt eurohoops.net.

– Teško je odrediti koji tim ima najstabilniju strukturu i najveće šanse za napredak, pošto klubovi iz ABA lige imaju mnogo uspona i padova. U ovom trenutku nemamo namjeru i ne razmišljamo o tome da ABA ligi damo i drugo mjesto – rekao je Bertomeu.

Prvi čovjek elitnog takmičenja dotakao se i specifične situacije u Grčkoj, i rata koji od početka sezone vode dva najveća grčka kluba – Panatinaikos i Olimpijakos.

Istakao je da, čak i ako Pirejci promijene ligu – nedavno su podnijeli zahtjev da se priključe ABA ligi– to neće uticati na njihov evroligaški status.

– Mi nemamo nikakvog uticaja u nacionalnim šampionatima, i ne vjerujem da će to što se dešava u Grčkoj ikako uticati na Evroligu. Veoma je teško razumijeti šta se dešava, tako da nismo u poziciji da rješavamo taj problem. Nadam se da će se, za dobro košarke, cijela priča završiti na najbolji mogući način. Oba grčka tima imaju mogućnost da se takmiče u Evroligi- rekao je Bartomeu. 

Iako je i sam istakao da postoji pravilo prema kome tim koji se ne takmiči u nacionalnom prvenstvu ne može da bude deo Evrolige, Bertomeu je rekao da se to pravilo neće primjenjivati na slučaju Olimpijakosa, već će zbog trostrukog šampiona ovog takmičenja, pravila „prilagoditi” – rekao je Bertomeu, a prenosi eurohoops.net
 

Komentari: 0

Novi komentar