Simboli Glavnog grada ne mogu se upotrebljavati kao robni ili uslužni žig

Slobodna je upotreba simbola Glavnog grada u kulturnom i umjetničkom stvaralaštvu, nastavnom i obrazovnom radu, na način kojim se ne narušava javni moral, ugled i dostojanstvo Glavnog grada, propisano je odlukom o upotrebi grba i zastave Glavnog grada, piše Dan.
Objavljeno: 19. 05. 2019 - 08:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Odlukom, koja je na petnaestodnevnoj javnoj raspravi, a koja je morala biti usklađena sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, propisano je da na simbolima Glavnog grada nije dozvoljeno ništa ispravljati, dodavati ili mijenjati.

“Simboli Glavnog grada ne mogu se upotrebljavati kao robni ili uslužni žig, uzorak ili model, niti kao bilo koji drugi znak za obilježavanje roba ili usluga. Ne smiju se upotrebljavati ni ako su oštećeni ili su zbog izgleda nepodobni za upotrebu. Grb Glavnog grada je u službenoj i javnoj upotrebi i može se upotrebljavati kao veliki, srednji i mali grb, u skladu sa Knjigom standarda.Odlukom je propisano da se zastava Glavnog grada stalno vije ispred, odnosno na objektu sjedišta organa Glavnog grada i Službe zaštite i spašavanja.

Propisano je u kojim slučajevima se ona ističe, ali u slučaju da ne smije biti postavljena tako da dodiruje tlo, niti kao prostirka, zavjesa i slično. Ne smije se cijepati i omalovažavati.

Komentari: 0

Novi komentar