Ko je pobjednik Eurosonga: Priznao da je biseksualac, u javnosti ne koristi pravo ime

Dankan Lorens pobijedio je na ovogodišnjoj Evroviziji.
Objavljeno: 19. 05. 2019 - 13:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovaj 25-godišnji Holanđanin već godinama unazad se predstavlja pod pseudonimom Dankan Lorens, ne bi li njegovo ime imalo prizvuk svjetske zvijezde, dok je po rođenju zapravo nazvan Dankan de Mor.

Ovaj talentovani mladić je karijeru započeo veoma rano, još kao tinejdžer, dok je pohađao Rok akademiju u Tilburgu. Dankan je još tada bio dio nekoliko školskih bendova i postao apsolutni miljenik publike, ali na lokalnom nivou, prenosi Blic.rs.

Željan veće popularnosti, Lorens se 2014. prijavio na holandsku verziju muzičkog talent šou-programa "The Voice".

Pobjeda na Evroviziji svakako je ispunjenje njegovog dječačkog sna.

Inače, Lorens je sedmicama prije same finalne večeri važio za glavnog favorita, a, osim pjesmom "Arcade", pažnju je skrenuo i na pres-konferenciji kada je prvi put javno priznao da je biseksualac.

"Prije nego što sam se proslavio bio sam samo dječak koji je komponovao pjesme u svojoj sobi, a šansa da se predstavim na ovako važnoj platformi znači mi tako mnogo jer mogu da se predstavim, ne samo kao umjetnik, nego i kao ljudsko biće. Ja sam mnogo više od umjetnika. Ja sam čovjek, biseksualac, muzičar, neko ko stoji iza svojih riječi. Ponosan sam na samoga sebe jer sam dobio šansu da pokažem ko sam i šta sam", rekao je tom prilikom Dankan.

Komentari: 0

Novi komentar