Kazala prorektorka za nastavu UCG

Prijedlogom SPUCG nije ugrožen proces nastave

Univerzitet Crne Gore je uvijek imao senzibiliteta za potrebe svojih studenata pa i sada, kazala je prorektorka za nastavu UCG, prof dr Đurđica Perović.
Objavljeno: 19. 05. 2019 - 20:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Prethodnih dana špekulisalo se bespotrebno oko navodnih ukidanja ispitnih predrokova što nije tačno.

Naime, Univerzitet Crne Gore je uvijek imao senzibiliteta za potrebe svojih studenata pa i sada. Obraćanje univerzitetskim jedinicama je bio poziv na poštovanje Zakona, Statuta, Pravila studiranja, preciznije na transparentnost ispitnih aktivnosti, posvećenosti jednakosti prema svim našim studentima.

Cijeneći zahtjeve i razumijevanje Studentskog parlamenta UCG, koji se po prvi put obratio sa legitimnim zahtjevom i u svom obraćanju konkretizovao da se nakon praznika Povodom dana nezavisnosti Crne Gore otpočne sa realizacijom ispitnih rokova, cijenim u mjeri mogućeg.

Poštujući opravdanost zahtjeva SPUCG, po mom mišljenju je ova bespotrebna situacija skinuta sa dnevnog reda - kazala je prorektorka za nastavu UCG, prof dr Đurđica Perović.

Podsjetimo, Studentski parlament Univerziteta Crne Gore smatra da se organizovanje ispita za studente koji su se prijavili za neki od Work and Travel programa u SAD može početi već u četvrtak i da ne treba čekati 27. maj.

„Na taj način će se izaći u susret studentima i u najkraćim mogućim rokovima, a poštujući zakonske propise, riješiti to pitanje u interesu naših koleginica i kolega“, kazali su iz Studentskog parlamenta. 

Komentari: 0

Novi komentar