Obilježavanje 75 godina lista Pobjeda

Danas koncert ansambla JU Zahumlje u Nikšiću

U okviru aktivnosti proslave jubileja Pobjede (75 godina postojanja) danas, 20. maja, sa početkom u 19h,  održaće se koncert  ansambla JU Zahumlje, na trgu Slobode u Nikšiću.
Objavljeno: 20. 05. 2019 - 08:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

U duhu antifašizma i crnogorske tradicije, koje baštine i grad Nikšić i Pobjeda, ansambl JU Zahumlje će Nikšićane podsjetiti na pjesme i muziku uz koju smo odrastali, pjesme koje smo voljeli, i koje volimo.Repertoar sačinjavaju antifašističke pjesme iz NOB-a, stare crnogorske pjesme, kao i evergrini.

Riječ je o samom finalu nikšićkih manifestacija proslave velikog jubileja, 75. godina postojanja dnevnog lista Pobjeda, a u saradnji sa SO NIkšić.  Prirodno je da je obilježavanje 75 godina počelo gdje je i štampan prvi broj ovog lista, 24. oktobra 1944. godine. Samo mjesec dana po oslobođenju Nikšića izašao je prvi broj Pobjede, u kući Radojičića u Njegoševoj ulici. 

Dakle, upravo u Nikšiću je štampan prvi broj lista tadašnjeg Narodnooslobodilačkog fronta Crne Gore i Boke, da bi kasnije štampanje bilo preseljeno na Cetinje i konačno u Podgoricu, tadašnji Titograd, gdje se Pobjeda i danas štampa. 

- Sa Opštinom Nikšić i sponzorima, Pobjeda je već poklonila botaničku baštu sa 75 sadnica Gimnaziji “Stojan Cerović”, a svim građanima je, uz primjerak Pobjede, već poklonjena i zbirka poezije slavnog Nikšićanina, Vitomira-Vita Nikolića.

 

 

Komentari: 4

Niksicanka

20. 05. 2019 - 09:32

Bravo! Srecno! Uzivajte! Volim Niksic!
Nadna

20. 05. 2019 - 10:10

Kakva je ovo muka da se u CG vraća komunistička ikonografija, dok čitava Evropa ide naprijed. Istočna Evropa je davno osudila zločine komunista, samo se u CG ćuti i pothranjuje zlo, gdje je najviše njihovih zločina bilo.
MIlan BGD

20. 05. 2019 - 11:53

Šta bi vam na ovo lamentiranje nad istorijom rekao Miša Janketić ili Ljubo Čupić? Pozdrav dragim Nikšićanima iz Beograd
Janica Matova Beograd

20. 05. 2019 - 10:52

U državi u kojoj zločinci dobijaju ulice i proglašavaju se za svece a žrtve nemaju ni groba ni mramora slaviti antifasizam je običan kurvarluk i licemerje.Najbolji primjer je zato pop Maca koji je lično zaklao majku Miša Janketica i proglašen za sveca i dobio i ulicu!
Novi komentar