Pokret Odupri se organizuje protest za Dan nezavisnosti

Perović: Vrijeme je da vidimo ko je od lidera opozicije za rušenje režima

Na Dan nezavisnosti Crne Gore, pokret Odupri se organizuje okupljanje, koji su nazvali ''Za nezavisnost od koverti''. Na skupu su pozvani svi lideri opozicionih partija koji su potpisali sporazum, i građani će, kako najavljuju organizatori, očima tražiti lidere i moći da vide ko je od njih ''jasno za rušenje korumpiranog režima''
Objavljeno: 20. 05. 2019 - 13:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Ne odustajemo od borbe za slobodnu Crnu Goru zajedno sa svima vama koji prepoznajete važnost aktivnog učešća u promjenama koje dolaze. Nenaislna promjena nema alternativu. Iskustvo u ratovima, ubistvima, torturama brutalnosti na strani Đukanovića i tu mu nema ravnog u Crnoj Gori, zbog čega mu odajemo priznanje. Zbog toga se vidimo 21. maja, jer je ulica još uvijek jedina slobodna institucija'', poručio je Nikola Grdinić iz pokreta Odupri se.

Omer Šarkić je kazao da se pokret Odupri se, upravo vratio iz svoje prve međunarodne posjete (posjete u Briselu). 

''Tamo smo se sreli sa dijelom briselske adimistracije. Onim dijelom koji ima razumijevanja za situaciju u Crnoj Gori i koji pomno prati situaciju kod nas. U susretu sa njima smo objasnili kako funkcioniše vlast u Crnoj Gori, sistem u kome se kovertama korumpira sve - od političkih partija, poslanika pa do tužioca i policajaca. Situaciju u Crnoj Gori moramo da rješavamo mi, građani, svojom upornošću, a ne niko sa strane'', kazao je Šarkić.

Džemal Perović je kazao da će pokret Odupri se sjutra u 20 sati organizovati skup koji su nazvali ''Za nezavisnost od koverti''. 

''Očekujemo sve slobodne građane da nam se pridruže, sve koji žele nezavisnu Crnu Goru bez koverti, bez kriminala i korupcije jer građani su suvjereni i njihovo je pravo da se bore protiv Vlade i predsjednika koji vladaju na ovakav način. Očekujemo da rame uz rame sa građanima budu svi oni potpisnici koji su svojim političkim i moralnim kredibilitetom garantovali da će se zalagati za principe i realizaciju ciljeva siz sporazuma o budućnosti. Građani će ispred Skupštine 21. maja pogledima tražiti njihova lica kako bi se uvjerili ko je tu i ko je još uvijek za realizaciju sporazuma. Političke razlike među njima su normalne i razumljive ali ovo je trenutak da se zna ko je jasno za rušenje ovog korumpiranog režima'', zaključio je Perović.

Komentari: 10

Tara

20. 05. 2019 - 13:41

Dzemale sramte bilo!
Sveti duh

20. 05. 2019 - 19:02

Hvala za komentar. To sam sad htio da napišem. Na Dan nezavisnosti oni napisaše parolu kako je napisaše. Da vas je sram, sve vas koji stojite iza i koji protestujete pod tom parolom. Niti jedne jedine mrlje nema na perfektno organizovan referendum 2006-te godine! Vi ste izgleda nezavisni od istine, to je jedina istina. 3,14!
RAŠO

20. 05. 2019 - 13:43

Nijesam siguran da vi isti koji se tako zdušno borite protivu korupcije, sjutra kad bi se dokopali vlasti nebi bili korumpirani. Gledajući vas, ne vidim u vama neko spasenje.
Neven TV

20. 05. 2019 - 14:33

Kakva namještalja, samo žele da razbiju ove proteste i gađaju opoziciju. Da neće ko donijet crnogorski barjak sjutra, bez SDP kojemu jedino basta u toj opoziciji?
nikšićanin

20. 05. 2019 - 15:00

A jesi li im pričao kako funkcioniše opozicija ,kako kupuje birače,čitaj tablet partija DF, prane novca Medojević i družina, mediji koji ih podržavaju,nevladine orfanizacije koje su kupljene,zato Omere i Džemale i ti Grdiniću nijeste imuni ni vi od novca naprotiv,
Zeljko R

20. 05. 2019 - 17:20

Administratore, zasto stitite izdajnike Crne Gore , ne nose zastavu ne pjevaju himnu. Zasto stitite ..... manipulatore, ...ali su da su se sastali sa nekim u Briselu, zasto stitite ........ utvrdjeno je da opozicija dobija novac iz Rusije . Ne objavljujete mi komentar. Zasto.
Omer Šarkic - ukratko

20. 05. 2019 - 18:08

Omer Šarkic zvani ZIP, osoba koja velikosrbima sluzi za stvaranje iluzije multietnickog otpora. Bio je kandidat DF za Podgoricku skupstinu. Zajedno sa velikosrbinom iz Moskve, Vojinom Grubacom, pise na pcnen.com. Poznat je i po tome sto favorizira Rusiju; optuzuje Crnu Goru a ne Srbiju za Srebrenicu.
Perfidnost

20. 05. 2019 - 18:13

Ovdje .... je interes u pitanju. Jasno da je neko......... Dzemalu za ulogu. Nije problem naci Srbina koji ce ovo raditi. Upravo zato su na cijeni Albanci i Bosnjaci koji ce predvoditi u biti srpsko-ruske proteste i zbog toga su vrlo trazena roba na trzistu i ............ Potrebno je stvoriti iluziju kako su , eto za njih i drugi a ne samo Srbi. Nije li cudno da proteste vodi Albanac i dva Bosnjaka ?
...Perfidnost

21. 05. 2019 - 05:04

Zaboravili ste Crnogorsku stranku,koja takođe nosi "ulogu " multietičnosti protestanata i koja ne vidi da je sramota mlatiti po Briselu i kinjiti vlast za ono što svi vidimo i što Brisel zna. Ali između u krajnjem , proruske opozicije i zla domaćega,ostajemo za ovo drugo,jer je opstanak CG najvažniji. Njihova poruka za 21 maj je sramna,jer su većima i sami učestvovali na referendumu,pa znaju kako je bilo. Koverte su ništa za njihove sumnjive novce sa strane,što će Duško potvrdit kad "dođe".
Laki

20. 05. 2019 - 20:29

Ne razumijem šta ovaj čovjek sa svojim pomagačima hoće. Pa ko bi vama takvima ukazao povjerenje. Ej čovječe, ovo je Crna Gora.Može se bulazniti do mile volje,ali zaboravite šta ste naumili.
Novi komentar