Predsjednica SO Kotor saopštila

Perović: Tražila sam mišljenje od MJU

Predsjednica kotorske Skupštine Dragica Perović obratila se Ministarstvu javne uprave za davanje mišljenja i instrukcija za dalji rad.
Objavljeno: 20. 05. 2019 - 16:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Perović je danas održala sjednicu Kolegijuma kotorske Skupštine, koja je sazvana na osnovu zahtjeva koji su joj upućeni sa više adresa, od odbornice URE i Kluba Socijalističke narodne partije (SNP), kao i od strane više od trećine odbornika, novoformirane odborničke većine.

Kolegijum danas nije odredio datum održavanja sjednice kotorske Skupštine.

Perović je kazala da je njen rad i ponašanje pod ozbiljnim monitoringom, prije svega stručne, a zatim i laičke javnosti.

„Mene sve ovo dodatno obavezuje da vodim računa i strogo radim po zakonu. Nakon što su prisutni predstavnici političkih konstituenata kotorskog parlamenta iznijeli stavove, na meni je sada da u narednim danima, u skladu sa Ustavom i Zakonom o lokalnoj samoupravi odlučim, o čemu će javnost biti obaviještena“, poručila je ona.

Nakon što je opozicija u kotorskom parlamentu, na čelu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), smijenila predsjednika opštine Vladimira Jokića, iz DPS-a su najavili pokretanje inicijative za izbor novog čelnika te opštine.

Kotorska Skupština, poslije smjene Jokića, 24. aprila, nije zasijedala.

Komentari: 0

Novi komentar