Advokat odbjeglog bankara smatra

Đukanović: Protiv Kneževića se vodi politički proces

Povodom potvrđivanja optužnice protiv Duška Kneževića i Đorđa Đurđića, njihov advokatZdravko Đukanović saopštio je da je riječ o političkom procesu, te da ne postoji nijedan dokaz da je Knežević izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.
Objavljeno: 20. 05. 2019 - 16:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Naime, Duško Knežević nije izvršio krivično delo Zloupotreba položaja u privrednom poslovanju podstrekavanjem. Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici i istražni postupak vodilo 45 dana, s tim da je efektivan rad SDT na ovom predmetu trajao od dvije do tri nedjelje. Specijalna tužiteljka Stojanka Radović nije obavijestila odbranu da je završeno ekonomsko finansijsko vještačenje, iako joj je to bila zakonska obaveza. Uvidom u spise predmeta odbrana je ustanovila da Duško Knežević nije ni jednom pozivan radi davanja izjave u ovom krivičnom postupku, a SDT je načinilo i brojne druge ozbiljne nezakonitosti, koje ćemo iznositi u postupku pred Višim sudom u Podgorici”, naveo je Đukanović.

Kako tvrdi, optužnica predstavlja prepisanu naredbu za sprovođenje istrage, SDT nije ni pokušalo da naredbu za sprovođenje istrage uruči Kneževiću, a brzina vođenja postupka ukazuje na odsustvo namjere da se pravilno i potpuno utvrđuju činjenice i da se krivični postupak vodi na zakonom propisan način.

“Optužnica predstavlja nastavak nezakonitog postupanja, radi protivzakonitog oduzimanja imovine Dušku Kneževiću i to od strane nekih od nosilaca izvršne i sudske vlasti, a u vezi sa čim je odbrana SDT dana 14.03.2019. godine predala krivičnu prijavu protiv Mila Đukanovića, Olivere Mihajlović Elez, Blaža Jovanića, Saše Zejaka, Radoja Žugića, Milana Remikovića, Tanje Terić, Milivoja Katnića i više drugih za sada NN izvršilaca krivično djelo Stvaranje kriminalne organizacije i drugih krivičnih djela”, istakao je Kneževićev advokat.

Nadležnom SDT, dodao je on, predate su i četiri dopune krivične prijave protiv navedenih osoba.

“Protiv Duška Kneževića istraga je završena, a po krivičnim prijavama koje je predala odbrana nije za više od dva mjeseca preduzeta nijedna radnja”, naglasio je Đukanović.

Podsjeća i da je odbrana insistirala na saslušanju Kneževića putem video konferencije, što je tužilaštvo odbilo.

“Nejasno je kojim se kriterijumi rukovodilo SDT u Podgorici, jer je odbrana dostavila jasnu pravnu argumentaciju, da ne postoji nijedna zakonska smetnja za saslušanje putem video konferencije. Nejasno je zbog čega u predmetu “Državni udar” SDT obavlja saslušanje ruskih državljana putem video konferencije, a Kneževića ne želi da sasluša. Jedini pravilan zaključak je da SDT ne želi da čuje ono što Knežević ima da kaže. Odbrana je sigurna da ishod vođenja krivičnog postupka na ovako neutemeljenoj optužnici može biti samo oslobađajuća presuda za Kneževića”, poručio je Đukanović.

Komentari: 3

Vanja

20. 05. 2019 - 20:28

Kako će ovaj advokat da brani nesto sto je neodbranjivo,da ocisti ono sto je blatnjavo.Da govori o covjeku koga region upozna u lošem i neljudskom obliku.Dusko se toliko prepao.Lijepo smo ti porucili Dule,da su mnogi vjetrovi i orkani duvali ovom Crnom Gorom čineći je jačom,Dule nisi bio ni ljetnji vjetric.NEKA NAM JE VJECNA!
Naslovi

20. 05. 2019 - 21:30

Pomislih u naslovu da je ovo Predsjednik izjavio, pa pomislih eto nove prekompozicije u CG!
Narko klanovi

21. 05. 2019 - 08:42

Ovaj advokat tvrdi da se protiv D. Knećževića vodi politički proces, odnosno da je nevin. Da li je iko u istoriji advokature čuo nekog advokata da je kazao da je njegov klijent kriv. Ovaj advokat pokušava da Kneževića predstavi kao žrtvu politike. Moguće je da ga je on i savjetovao D.K. da osnuje partiju da pojača svoju teoriju. Ne bi trebalo da čudi da ovaj advokat, uskoro, počne da tvrdi da se protiv njegovih klijenata iz dva kotorska narko klana, takođe, vode politički procesi.
Novi komentar