Viši sud obustavio postupak

Kisić Petrović neće odgovarati za stvaranje kriminalne organizacije

Slikarka iz Bara Danijela Kisić Petrović i njen sin Kristofer neće odgovarati za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i članstvo u kriminalnoj organizaciji, jer je Viši sud u Podgorici nakon razmatranja optužnice Specijalnog tužilaštva obustavio postupak u tom dijelu u odnosu na njih, pišu Dnevne novine.
Objavljeno: 21. 05. 2019 - 08:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Međutim, preostali dio optužnice koju zastupa specijalna tužiteljka Stojanka Radović, a koji se odnosi na krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, sud je prihvatio.

Prilikom ročišta za kontrolu optužnice, koje je održano 18. februara, Kisić-Petrović zahtijevala je da predsjednik vanraspravnog vijeća Boris Savić isključi javnost, jer je mediji “genocidno napadaju”.

Tom prilikom je navela i da je sedam puta privođena na saslušanje, da su joj bacili bombu pred kuću, da ima dozvolu za oružje od kad je imala 18 godina, kao i da je od nje traženo da otkaže punomoćje advokatu Danilu Mićoviću.

Prema navodima iz istrage, koja je kasnje rezultirala optužnicom sada djelimično prihvaćenom od suda, navodna kriminalna organizacija imala je za cilj da ubije više osoba, među kojima je jedna porodica i advokat.

Za te likvidacije, prema sumnjama istražitelja, Kisić-Petrović je nudila 45.000 eura. Ona se prvobitno teretila da je počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, podstrekavanje na teško ubistvo i sprečavanje dokazivanja podstrekavanjem. To se navodi u jednoj od odluka Apelacionog suda kojom joj je ranije bio produžen pritvor.
 

Komentari: 1

luk i zelena salata

23. 05. 2019 - 06:58

Pa vjerovatno zato sto nemaju nikakvih dokaza . Nasli babi pistolj i proglasili je za Al Kaponea .
Novi komentar