„Izraz poštovanja“

Bošković odlikovao vojnike u Avganistanu (VIDEO)

Ministar odbrane Predrag Bošković uručio je medalje pripadnicima Vojske Crne Gore za uspješan angažman u misiji "Resolute Support" u Avganistanu.
Objavljeno: 21. 05. 2019 - 15:15 Promjenite veličinu teksta: A A A
Boskovic odlikovao vojnike u Avganistanu (VIDEO)
Foto: Ministarstvo odbrane

"To je izraz našeg poštovanja prema onome što radite u ovoj misiji", poručio je Bošković, koji nekoliko dana boravi u Avganistanu sa crnogorskim vojnicima.

Vojnicima u Avganistanu Bošković je poručio da je vojni poziv nešto čime svi treba da se ponose.

“Tražim od vas da tu uniformu nosite na častan i pošten način i da svoju državu predstavljate uvijek bez obzira da li ste u uniformi ili u civilu”, naveo je Bošković.

Obećao je opremanje vojske, što bi vojnicima olakšalo rad.

“Siguran sam da Crna Gora neće u bliskoj budućnosti ulaziti u bilo kakve ratove i da tu uniformu koju nosite i oružje nećete koristiti u odbrani granica svoje zemlje, ali jednako moramo biti spremni da odgovorimo na bilo koji izazov koji se pred državu postavlja”, kazao je Bošković.

Među izazovima je naveo prirodne katastrofe i dodao da je tu Vojska prva koja odgovara na poziv građana.

“Želim vam da naredna tri mjeseca u Avganistanu iskoristite da svoju dužnost obavljate na odgovoran, profesionalan i dobar način i da se svojim najmilijim vratite zdravi i veseli”, zaključio je Bošković.

Komentari: 2

Putnik Namernik

21. 05. 2019 - 18:56

E VIVA VERO MONTENEGRO!!!!
Мирослав Ђукић

27. 05. 2019 - 11:59

Е, јес'! Живи су се од туда вратили, то им је боље од сваке могуће калајисане медаље. Дочекала их је стара мајка, заплакала жена, познала их деца.... Да нису живи се вратили, џаба би им биле и медаље и смотре иарлаукање васколиких евиваша! Нека би вјечна била Црна, за вазда!
Novi komentar